Εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Αυτή είναι η μηνυτήρια αναφορά της παράταξης ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ - Αποσύρει το ψηφοδέλτιο και ζητά συλλήψεις - Δείτε το κείμενο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

οι εκλογές συνεχίζονται

ΝΕΟΤΕΡΑ: 

Αυτό είναι το κείμενο της μήνυσης που κατέθεσε η παράταξη της απερχόμενης προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Σταυρούλα Νικολάου. Η πρώην πρόεδρος, αποσύρει από τη διαδικασία των εκλογών την παράταξή της, όπως αναφέρει και ζητά τη σύλληψη όσων, όπως υποστηρίζει, δεν εφάρμοσαν τη δικαστική απόφαση για συμμετοχή τους στις εκλογές. 

Το κείμενο, έχει ως εξής: 

"Η παράταξη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΣΥΝ.ΔΕ.ΣΥ, μετά την άρνηση συμμόρφωσης της Εφορευτικής Επιτροπής και της Δικαστικής Αντιπροσώπου, με την από 15 Ιουνίου Προσωρινή Διαταγή της Προέδρου Πρωτοδικών Πάτρας, ανακοινώνει την ΑΠΟΣΥΡΣΗ του ψηφοδελτίου και των υποψηφίων που περιλαμβάνονται σε αυτό. Καταγγέλουμε την εκλογική διαδικασία φιάσκο που έστησε ο φερόμενος Πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης Κώστας Σπανός, παρέα με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Όλοι μαζί φέρουν ευθύνη για την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Η Δικαστική Αντιπρόσωπος, δικηγόρος στο επάγγελμα, από κοινού με την Εφορευτική Επιτροπή, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τη δικαστική απόφαση, καίτοι την παραδώσαμε ιδιοχείρως σήμερα το πρωί στην πρώτη και με δικαστικό επιμελητή στα 3 μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής χθες. Σοβαρότατη ευθύνη, ενδεχομένως και σε βαθμό παράβασης καθήκοντος, φέρουν όσοι έχουν ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή των νόμων. Υποβάλλαμε μηνύσεις στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πάτρας και ζητάμε να ξεκινήσει άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία. Καμία παράλειψη, καμία ολιγωρία δεν θα γίνουν ανεκτά από τα δεκάδες σωματεία και τους αντιπροσώπους της παράταξης μας. Να εφαρμοστεί εδώ και τώρα ο νόμος. Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ"

-------------------------------

Νεότερα: 

Τελικά δεν άργησε να ξεκινήσουν τα "παρατράγουδα" στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.  Σύμφωνα με μέλη της πρώην διοίκησης, πήγαν στις 9π.μ να ψηφίσουν, αλλά δεν τους άφησαν.
Δεν τους δέχθηκε ούτε η Εφορευτική Επιτροπή, ούτε ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος να ψηφίσουν, με αποτέλεσμα να απευθυνθούν στην Αστυνομία κι έτσι αναμένονται εξελίξεις.

Οι συνδικαλιστές Δ.Καραγεωργόπουλος και Σταυρούλα Νικολάου, κατεθεσαν ομαδικά νέες μηνύσεις στο Β' Αστυνομικό Τμήμα.

Από τις 9 το πρωί ανοιξαν  οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων μετά την τελευταία δικαστική απόφαση.

Συνολικά θα ψηφίσουν 140 αντιπρόσωποι.

Από την πλευρά του ο Δημητρης καραγεωργόπουλος έγραψε:

Στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας εκλογές θα γίνουν και θα συμμετάσχουν όλοι οι αντιπρόσωποι. Εμείς και όλες/οι οι συντρόφισσες/οι - συναδέλφισσες/οι της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ, είμαστε πανέτοιμοι για τις εκλογές που θα αναδείξουν κυρίαρχη δύναμη τη δημοκρατική παράταξή μας. Στο τέλος ΟΛΟΙ θα πειθαρχήσουν με τη δικαστική απόφαση, όσα «ναζάκια» κι αν μας κάνουν...θα το δείτε. Αν έχει κάποιος αντίρρηση να μου το πει...".

Να υπενθυμίσουμε ότι το δικαστήριο ενέκρινε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η πλευρά της Νικολάου κατά της απόφασης της προσωρινής διοίκησης να μείνουν εκτός από τις εκλογές, παρατάξεις συνδικαλιστών.

Τα αποτελέσματα θα βγουν μετά τις 10 το βράδυ.

---------------------------------

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Ομαλά και χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας μετά τους θυελλώδεις ... μήνες αντιπαράθεσης μεταξύ συνδικαλιστών και τις δικαστικές περιπέτειες. 

Η προσέλευση μέχρι στιγμής σύμφωνα με τους συνδικαλιστές είναι ικανοποιητική. Ενώ αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Ακούστε τη δήλωση του Δημήτρη Αγγελόπουλου: 

 

Η δήλωση της Γιώτας Παναγοπούλου:

 

--------------------------

Από τις 9 το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων μετά την τελευταία δικαστική απόφαση. 

Από χθες όμως, όπως έγραψε το tempo24.gr, μυρίζει..."μπαρούτι". Το απόγευμα του Σαββάτου μάλιστα το ΠΑΜΕ και άλλα εργατικά σωματεία απέκλεισαν συμβολικά το δρόμο έξω από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Όλγας, φωνάζοντας συνθήματα για νοθεία και απάτη. 

Στο μεταξύ λίγο νωρίτερα ήρθε άλλο ... "μύνημα" μέσω του διαδικτύου από τον Δημήτρη Καραγεωργόπουλο της απερχόμενης διοίκησης και στέλεχος της παράταξης της απερχόμενης προέδρου Σταυρούλας Νικολάου.

"Αύριο (σήμερα) στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας εκλογές θα γίνουν και θα συμμετάσχουν όλοι οι αντιπρόσωποι. Εμείς και όλες/οι οι συντρόφισσες/οι - συναδέλφισσες/οι της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ, είμαστε πανέτοιμοι για τις εκλογές που θα αναδείξουν κυρίαρχη δύναμη τη δημοκρατική παράταξή μας. Στο τέλος ΟΛΟΙ θα πειθαρχήσουν με τη δικαστική απόφαση, όσα «ναζάκια» κι αν μας κάνουν...θα το δείτε. Αν έχει κάποιος αντίρρηση να μου το πει...".

Να υπενθυμίσουμε ότι το δικαστήριο ενέκρινε τα ασφαλιστικά μέτρα που - όπως έγραψε το tempo24.gr - είχε καταθέσει η πλευρά της Νικολάου κατά της απόφασης της προσωρινής διοίκησης να μείνουν εκτός από τις εκλογές, παρατάξεις συνδικαλιστών. 

Η πλευρά της προσωρινής διοίκησης (Σπανός, ΠΑΜΕ), είχε ζητήσει προχες και πήρε αναβολή και η συζήτηση έγινε την Παρασκευή. 

Μάλιστα έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και για λίγη ώρα, προκλήθηκε σύγχυση στην κυκλοφορία της Γούναρη.

 

Διαβάστε επίσης