Εγχάρακτη επιγραφή 1.300 ετών στα Ελληνικά βρέθηκε στην Κορνουάλη

Περιλαμβάνει λέξεις και φράσεις στα Ελληνικά και τα Λατινικά

Μία μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε στην Κορνουάλη, καθώς στο κάστρο Tintagel εντοπίστηκε εγχάρακτη επιγραφή 1.300 ετών στα Ελληνικά. 

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η πέτρα στην οποία βρέθηκε η επιγραφή ανήκει σε περβάζι του κάστρου και περιλαμβάνει λέξεις και φράσεις στα Ελληνικά και τα Λατινικά. 

Οι ερευνητές θεωρούν ότι το συγκεκριμένο εύρημα δείχνει κατά πάσα πιθανότητα ότι κατά τον 7ο μ.Χ. αιώνα υπήρχαν αρκετοί πολιτισμοί στο συγκεκριμένο σημείο.

Η επιγραφή ανακαλύφθηκε στο πλαίσιο ενός πενταετούς έργου του ιδρύματος για την προστασία της Αγγλικής Κληρονομιάς, που εκτέλεσε η Αρχαιολογική Μονάδα της Κορνουάλης. 

Πάντως, η πρώτη ανάλυση που έχει γίνει στην πέτρα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μάλλον επρόκειτο για κάποιου είδους άσκησης γραφής, αφού από το τελικό κείμενο δεν προκύπτει νόημα. Ο γραφέας δείχνει ότι ήταν εξοικειωμένος τόσο με το ανεπίσημο στυλ γραφής, που χρησιμοποιούταν σε έγγραφα όσο και με την επίσημη γραφή, που χρησιμοποιείται σε ευαγγέλια της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. 

«Είναι απίστευτο να πιστεύουμε ότι εδώ και 1.300 χρόνια σε αυτό το λόφο της Κορνουάλης, κάποιος εξασκούσε τη γραφή του χρησιμοποιώντας λατινικές φράσεις και χριστιανικά σύμβολα», αναφέρουν οι ερευνητές.