Ο στρατός των ΗΠΑ αποκτά το απόλυτο όπλο!

Το λογισμικό προσομοίωσης της BAE προορίζεται να βοηθήσει τους στρατιωτικούς να διερευνήσουν τα αίτια μιας σύγκρουσης και να αξιολογήσουν τις πιθανές προσεγγίσεις αντιμετώπισής τους. 

Η Υπηρεσία Προηγμένων Έργων Έρευνας των ΗΠΑ (DARPA) υποστηρίζει την BAE Systems για την ανάπτυξη λογισμικού που θα βοηθήσει τους στρατιωτικούς να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν τη σύνθετη δυναμική που προκαλεί συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο. 

Στο πλαίσιο μιας σύμβασης Φάσης 1 ύψους 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων που ανατέθηκε από το Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (AFRL), το πρόγραμμα Causal Exploration of Complex Operating Environment επιχειρεί να αναπτύξει τεχνολογία για να προσομοιώσει διαφορετικές πολιτικές, εδαφικές και οικονομικές καταστάσεις που συχνά οδηγούν σε συγκρούσεις για την αποφυγή απροσδόκητων αποτελεσμάτων. 

Σύμφωνα με την εταιρεία: «Με όλο και πιο περίπλοκα επιχειρησιακά περιβάλλοντα και ποικίλους αντιπάλους, οι στρατιωτικοί συχνά δεν διαθέτουν ταχεία και αποτελεσματική αντίληψη των καταστάσεων σύγκρουσης λόγω έλλειψης χρόνου, ειδικών πόρων και αυτοματοποιημένων εργαλείων». 

Για την επίλυση αυτής της πρόκλησης, η BAE Systems αναπτύσσει το πρώτο λογισμικό που λέγεται Causal Modeling for Transfer Knowledge, Exploration και Temporal Simulation (CONTEXTS). Το λογισμικό αποσκοπεί στη δημιουργία «ενός διαδραστικού μοντέλου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, επιτρέποντας στους υπεύθυνους σχεδιασμού να διερευνήσουν τα αίτια σύγκρουσης και να αξιολογήσουν πιθανές προσεγγίσεις».

Πηγή: Uk Defence Journal