Ο κορυφαίος συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου έγραψε τη μουσική για την τελετή ταφής του Στίβεν Χόκινγκ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο κορυφαίος συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου έγραψε τη μουσική για την τελετή ταφής του Στίβεν Χόκινγκ που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Westmister Abbey την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 12:00 ώρα Αγγλίας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι στάχτες του Χόκινγκ θα τοποθετηθούν ανάμεσα σε δύο άλλους γίγαντες της επιστήμης, στον Νεύτωνα και τον Δαρβίνο.

Η συγκεκριμένη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και θα μεταδοθεί στο διάστημα από τις κεραίες της ESA.
Πρόκειται για μία μουσική εκπομπή, αλλιώτικη από τις άλλες. Όπως σημειώνει η οικογένεια του Χόκινγκ, η δορυφορική εκπομπή στο διάστημα θα είναι ένα «μήνυμα ειρήνης και ελπίδας, για την ενότητα και την ανάγκη μας να ζούμε μαζί με αρμονία σε αυτόν τον πλανήτη».

Συγκεκριμένα, επιλεγμένα λόγια του διάσημου Βρετανού κοσμολόγου, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο σε ηλικία 76 ετών, θα μεταδοθούν στο διάστημα προς την κατεύθυνση της πλησιέστερης μαύρης τρύπας, με συνοδεία μουσικής του Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Πρόκειται για τη μαύρη τρύπα 1A 0620-00, που βρίσκεται σε ένα διπλό σύστημα μαζί με ένα μικρό άστρο. Σύμφωνα με την κόρη του, Λούσι, είναι «μία όμορφη και συμβολική χειρονομία, που δημιουργεί έναν δεσμό ανάμεσα στην παρουσία του πατέρα σε αυτόν τον πλανήτη, στην επιθυμία του να πάει στο διάστημα και στην εξερεύνηση του σύμπαντος στο μυαλό του».

Για να βρεθεί κάποιος στη συγκεκριμένη τελετή θα έπρεπε να είχε δηλώσει συμμετοχή πολύ καιρό πριν. Ταυτόχρονα, ενα CD με τη μουσική και τα λόγια -προσφορά από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου- θα δοθεί σε όλους όσοι παρευρεθούν στην αυριανή τελετή, την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 1.000 άνθρωποι, επώνυμοι και μη.



 iefimerida.gr