Οι μουσουλμάνοι της Πάτρας προσευχήθηκαν για το Ραμαζάνι - ΦΩΤΟ

ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΟ ΖΑΒΛΑΝΙ

Η περίοδος του Ραμαζανιού τελειώνει την Κυριακή 17 Ιουνίου  με τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο να γιορτάζουν την «Έιντ αλ-Φιτρ».

Η τριήμερη γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος της νηστείας ξεκίνησε σημερα. Μουσουλμάνοι της Πάτρας μαζεύτηκαν στην Πλατεία Αχαϊκής Συμπολιτείας στο Ζαβλάνι και προσευχήθηκαν. Περίπου 150 άτομα έβγαλαν τα παπούτσια τους, κάθισαν σε ένα μεγάλο μουσαμά που είχε απλωθεί στο έδαφος και έκαναν την επίκλησή τους στον Αλλάχ.

35266872_10216399340878699_9169747441723899904_n.jpg

Το Ραμαζάνι είναι η θρησκευτική γιορτή νηστείας και αποτελεί την ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους, όταν και κατά την μουσουλμανική παράδοση δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους προκειμένου ν' αποτελέσουν οι κανόνες του, οδηγό της ζωής τους. Έτσι το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους «πέντε στύλους» του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς το Θεό.

Σε όλο το χρονικό διάστημα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, οι μουσουλμάνοι απέχουν υποχρεωτικά, από ανατολής μέχρι δύσεως του Ηλίου, από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, πολύ δε περισσότερο από κάπνισμα, ποτό, αρώματα και σεξουαλικές επαφές, όχι όμως στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι την ανατολή του Ηλίου.

Διαβάστε επίσης