Επιστολή περιφερειακού συμβούλου της Κεφαλονιάς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ήρωα συμπολίτη του

Ίση μεταχείριση, αντιμετώπιση και σεβασμό στις οικογένειες των Ηρώων που έχασαν τη ζωή τους στο "καθήκον" ζητά ο Νικόλας Βαλλιανάτος, Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης και Αντιπρόεδρος Οικονομικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, την βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, αναφέρει ότι το κράτος θα πράξει το ύψιστο χρέος του απέναντι στην οικογένεια του αδικοχαμένου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρουπου έχασε τη ζωή του κατά τη διαδικασία αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών και ζητά την ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση από την Πολιτεία απέναντι και στην οικογένεια ενός άλλου "Ήρωα", του Δημήτρη Παπαδόπουλου, που τον Ιούλιο του 2002 στην προσπάθεια του να σώσει από πνιγμό έναν άγνωστο στην Κεφαλονιά έχασε τη ζωή του.

"Η γυναίκα του και τα τρία ανήλικα παιδιά του, όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν 'τιμήθηκαν' με πόνο, δυστυχία και ανέχεια για την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό του πατέρα τους. Η Πολιτεία προσέφερε στη σύζυγο του, για την αυτοθυσία του Δημήτρη, πλακέτα, σε εκδήλωση Τιμής" σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Βαλλιανάτος και προσθέτει:

"Λησμόνησε να αναλάβει την επιμέλεια και τη φροντίδα των τριών ανήλικων παιδιών του και το διορισμό της συζύγου του. Ευελπιστώ, έστω και τώρα, μετά από 16 χρόνια, σε κάποια νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων και η οποία θα έχει 'αναδρομική ισχύ' να θυμηθεί να συμπεριλάβει και να αποδώσει σε κάποιο από τα μέλη αυτής της ταλαιπωρημένης οικογένειας, τη θέση που δικαιούται".

Δείτε ολόκληρη την επιστολή: