Άνω του 1 τρισ. οι δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

όπως μαρτυρούν τα στοιχεία που επικαλείται το ΣΕΠΕ

Στο ποσό του 1,1 τρισ. δολαρίων αναμένεται να φθάσουν φέτος οι δαπάνες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, διεθνώς, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία που επικαλείται το ΣΕΠΕ.

Το συγκεκριμένο ποσό είναι αυξημένο κατά περίπου 17% σε σχέση με τις αντίστοιχες δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο μεγαλύτερος τροφοδότης των δαπανών για ψηφιακό μετασχηματισμό είναι ο τομέας της βιομηχανίας της παραγωγής και των κατασκευών.

Ο κλάδος θα πραγματοποιήσει τις μεγαλύτερες επενδύσεις σε ψηφιακό μετασχηματισμό, έχοντας θέσει -εδώ και καιρό- το «digital transformation» στην κορυφή των στρατηγικών προτεραιοτήτων για το άμεσο, αλλά και το απώτερο μέλλον.

Ο συγκεκριμένος τομέας, μάλιστα, αναμένεται να δαπανήσει περισσότερα από 330 δισ. δολάρια, σε συνδυασμό με λύσεις, προϊόντα και εφαρμογές, που σχετίζονται με το digital το 2018.

Αυτό το ποσό αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% όλων των σχετικών δαπανών παγκοσμίως.

Από τεχνολογικής άποψης, η μεγαλύτερη κατηγορία δαπανών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα είναι οι εφαρμογές, οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας και οι υπηρεσίες πληροφορικής, καθώς οι κατασκευαστές «χτίζουν» τις ψηφιακές πλατφόρμες τους για να ανταγωνιστούν στο digital περιβάλλον.

Ο κύριος στόχος και η κορυφαία προτεραιότητα του κλάδου της βιομηχανίας και της παραγωγής, αλλά και των κατασκευών, είναι η «έξυπνη» κατασκευή, η οποία περιλαμβάνει προγράμματα, τα οποία επικεντρώνονται στη βελτιστοποίηση των υλικών, στην «έξυπνη» διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και στις αυτόνομες λειτουργίες. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ