Έναρξη διαβούλευσης για Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία

Συναντήσεις με φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) ξεκινά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της για το δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπαίνει στο προσκήνιο και ξεκινά διάλογος και διαβούλευση. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε  στις αρχές και τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας και στην ενεργοποίηση παραγωγικών δυνάμεων, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα σχήματα Κ.ΑΛ.Ο, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης.

«Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναπτύσσονται εργαλεία , ικανά να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες για βιώσιμη, χωρίς αποκλεισμούς και έξυπνη οικονομική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό προετοιμαζόμαστε ώστε να κινητοποιήσουμε τις παραγωγικές μας δυνάμεις», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

 

Επίσης αποφασίστηκε θα διοργανωθεί πρώτη συνάντηση, στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν όλες οι υφιστάμενες συνεταιριστικού τύπου επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΚΟΙΝΣΕΠ, στις 27 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στο «Καφέ-Γέφυρες», στην Πάτρα, που αποτελεί παράδειγμα ΚΟΙΝΣΕΠ και μια πρακτική που μπορεί να γνωρίσει όποιος ενδιαφέρεται.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης παρουσιάζει το σχεδιασμό της και αναμένει  τις προτάσεις των φορέων κοινωνικής οικονομίας, προκειμένου να καταρτιστεί το Τεχνικό Δελτίο που θα υποβληθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για χρηματοδότηση. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διαθέτει κονδύλι ύψους 7.000.000 ευρώ που πρόκειται να διοχετεύσει, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020, σε φορείς Κ.ΑΛ.Ο, έπειτα από σχετική πρόσκληση που θα προκηρυχτεί σύντομα.

Στην συνάντηση μετείχαν η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, βοηθός Περιφερειάρχη, για θέματα άρσης κοινωνικών ανισοτήτων Αναστασία Τογιοπούλου, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, η Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020 Αλκηστις Σταθοπούλου, η Προϊσταμένη Μονάδας Γ Υποστήριξης- Οργάνωσης ΕΥΔ-ΠΕΠ Ελένη Πουλιάση και η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΚΟΙΝΣΕΠ «Καφέ-Γέφυρες» Χριστίνα Οικονομοπούλου-Μπίκου.