Πού να πας διακοπές ανάλογα με το στυλ σου

Εμείς σου προτείνουμε, εσύ επιλέγεις

Είσαι ακριβώς στη φάση που θα κλείσεις εισιτήρια και ξενοδοχείο για τις διακοπές του Αυγούτου (που, μεταξύ μας, είναι πιο κοντά από όσο νομίζεις).

Δεν ξέρεις πού να πας , όμως εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις το σωστό μερός. Πρώτον για να μην ταλαιπωρηθείς και δεύτερον γιατί τις διακοπές σου πρέπει να τις ευχαριστηθείς, να τις απολαύσεις. Και μην ξεχνάς, δεν είναι ανάγκη να μπεις σε ένα πλοίο ή στο αεροπλάνο για να νιώσεις πως ξεφεύγεις από την πραγματικότητα. Υπάρχουν παράδεισοι, τους οποίους μπορείς να προσεγγίσεις και με το αυτοκίνητο!

#1 Η party animal 

Σε βάζουμε πρώτη στη λίστα γιατί ξέρεις τι θέλεις και εμείς θέλουμε να στο δώσουμε εξαρχής, για να μην το κουράζουμε. Φίλη μου, για εσένα είναι η Μύκονος. Εδώ το νησί είναι ένα... πειρατικό καράβι καταμεσής του Αιγαίου. Ακριβώς για αυτό όμως, μπορεί να μην μπορέσεις να ανταποκριθείς στις τιμές. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να επιλέξεις τη Σκιάθο. Μπορεί να συγκριθεί σε ομορφιά αλλά και σε διασκέδαση με τη Μύκονο, μόνο που οι τιμές είναι πιο λογικές. Άλλες επιλογές είναι η Ίος και η Χαλκιδική. Όπου κι αν καταλήξεις, ένα χορό πάνω στο μπαρ μπορείς να τον ρίξεις και στις τέσσερις αυτές επιλογές.

#2 Η εναλλακτική

Είσαι εναλλακτική και έχεις πάει ήδη τρεις φορές στην Ικαρία. Ή δεν έχεις πάει και έχεις βαρεθεί να σου λένε πως η Ικαρία σου ταιριάζει. Δεν ξέρουμε αν σου ταιριάζει, αυτό μπορούμε να στο πούμε με σιγουρά (εναλλακτική η ομιλούσα, αλλά σκέτη απογοήτευση η Ικαρία). Εκτός, λοιπόν, από την Ικαρία, έχουμε να σου προτείνουμε τη Σαμοθράκη, το Πήλιο (φοβερά roadtrips μέσα στο παχύ φύλλωμα των πλατανιών), αλλά και την Κίμωλο. Μικρό νησί, όλα συμβαίνουν μέσα σε μόλις 500 μέτρα. Αλλά αυτό εσένα σου αρκεί. Μάζεψε την τσαντούλα σου (ξέρουμε, όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα), ετοίμασε USB με Σωκράτη και Θανάση, τα ολόσωμα μαγιό σου και είσαι έτοιμη!

#3 Η classy 

Τη θέλεις τη γόβα σου στο νησί, την έχεις ανάγκη. Για αυτό κι εμείς θα πρέπει να σου προτείνουμε νησιά που μπορείς να τη βάλεις και να την υποστηρίξεις, χωρίς να δεχτείς επικριτικά σχόλια (υπάρχουν και αυτά, σίγουρα το έχεις νιώσει να συμβαίνει). Για σένα, λοιπόν, που δεν αποχωρίζεσαι τη μάσκαρα ούτε το πρωί στην παραλία, για σένα που σκας μύτη νταμ παπαντάμ σε θάλασσες κι ακτές, για σένα έχουμε να προτείνουμε Ρόδο και ιππότες, Κρήτη και συγκεκριμένα Ηράκλειο, και Λευκάδα. Διαλέγεις, παίρνεις τα 12ποντα και έφυγες. 

#4 Η σοφιστικέ

Θες μια παραλία να πας να αράξεις όλη μέρα το κορμί σου για να διαβάσεις το βιβλίο σου. Βεβαίως και σε νιώθουμε, είμαστε πάραπολύφίλες σου. Επίλεξε τα βιβλία που έχεις σκοπό να διαβάσεις σε αυτές τις διακοπές, βάλτα μέσα στην τσάντα και κλείσε εισιτήρια για Αντίπαρο. Θρονίσου στον μικρό Σωρό και δεν θα σε ενοχλήσει άνθρωπος. Επίσης, μπορείς να ψηφίσεις Αστυπάλαια ή Πάτμο. Ή ακόμα και Παξούς. Δεν ξέρουμε πώς θα περάσεις κι αν θα ευχαριστηθείς τις παραλίες, πάντως τα βιβλία σου θα τα διαβάσεις.

#5 Η ζευγαρωμένη

Εντάξει, είναι λογικό να μην θέλουν οι ελέυθερες να είναι μαζί με τις ζευγαρωμένες. Όχι γιατί ζηλεύουν. Αλλά επειδή εκεί που συχνάζουν οι δεσμεμένοι, δεν συχνάζουν οι ελεύθεροι. Οπότε για εσένα και το ταίρι σου θα προτείνουμε Μήλο, Σαντορίνη, Φολέγανδρο και Ζάκυνθο.

Αν είσαι μόνη και θέλεις να γωρίσεις κόσμο (ποιοτικό) σου προτείνουμε να ετοιμάσεις τα πραγματάκια σου και να βγάλεις εισιτήρια για Κουφονήσια, Αμοργό ή Σίφνο (και θα μας θυμηθείς). Καλές διακοπές!