Άγκυρα: Νέες απειλές Μποζντάγ για «απαγωγή» των 8 Τούρκων αξιωματικών

Όπου και να είναι θα τους φέρουμε στην Τουρκία και θα τους δικάσουμε»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές θα τους φέρουμε στην Τουρκία και θα τους δικάσουμε», δήλωσε εκ νέου ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, σχετικά με την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού, ο Τούρκος αντιπρόεδρος υπενθύμισε ότι μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τους ‘8’, η Τουρκία ανέστειλε τη συμφωνία επανεισδοχής που είχε με την Ελλάδα, καταδικάζοντας παράλληλα τη στάση αυτή και προαναγγέλλοντας αρνητικά αποτελέσματα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία σε επίπεδο Έλληνα πρωθυπουργού δηλώθηκε ότι η Ελλάδα βλέπει θετικά την επιστροφή των πραξικοπηματιών στρατιωτικών. «Αλλά έχουμε φτάσει τώρα στο σημείο οι πραξικοπηματίες να προστατεύονται», είπε ο Τούρκος κυβερνητικός αντιπρόσωπος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «παραβίαση των κανόνων μεταξύ των δύο χωρών και του διεθνούς δικαίου».

Όπως είπε, «όπου και να είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, είτε εντός είτε εκτός της χώρας, δεν θα τους αφήσουμε. Θα τους παραπέμψουμε στη δικαιοσύνη και στο όνομα του λαού μας θα ζητήσουμε να λογοδοτήσουν. Όλοι και ο τρομοκράτης Γκιουλέν θα βρεθούν στο τέλος ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτό η Τουρκία θα το επιτύχει. Εμείς αυτό θα το επιτύχουμε, δεν υπάρχει διαφυγή», ανέφερε.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι το θέμα δεν έχει σχέση ούτε με το ΝΑΤΟ ούτε με την Ε.Ε. και πως είναι ένα διμερές θέμα με την Ελλάδα. Όπως είπε, δεν θα αποδεχτούν να μετατραπεί σε θέμα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. «Και η Ελλάδα δεν είναι σωστό να μεταφέρει το θέμα εκεί».

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ είπε ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της για να αντιμετωπίσει όλες τις αδικίες εναντίον της. «Δεν πρέπει η Ελλάδα να αισθανθεί προσβολή από αυτό. Εάν εσείς κάνετε κάτι εναντίον της Τουρκίας, τότε ασφαλώς και η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στα χέρια της», ανέφερε.

Πηγή: ant1news.gr

Διαβάστε επίσης