Στεφανίδη: «Θέλω να έχω συναγωνισμό»

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών για το 19ο Filothei Women Gala που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (13/6) δόθηκε τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης». Παραβρέθηκαν και μίλησαν ο δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Ξένια Αργειτάκη, η πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ, Ελένη Λάβδα, ο διευθυντής της διοργάνωσης, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, η Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, η πρωταθλήτρια του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, η άλτρια του μήκους, Λίλη Αλεξούλη, και η νεαρή ανερχόμενη αθλήτρια του ύψους, Βιργινία Κουλουμέντα.

«Για τρίτη συνεχόμενη φορά είμαι εδώ και χαίρομαι που θα πάρω μέρος στον αγώνα. Χαίρομαι επίσης που ο καιρός είναι καλός. Το απόγευμα της Τετάρτης θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Στην αρχή της σεζόν αντιμετώπισα κάποια προβλήματα. Χρειάστηκε αρκετή δουλειά για να μπορέσω να επανέλθω και να ξεπεράσω τους πόνους. Στη Ντόχα ήταν η πρώτη φορά που έκανα άλματα δίχως να πονάω. Η προετοιμασία τις τελευταίες εβδομάδες έχει πάει πολύ καλά, παρότι αυτό δεν φαίνεται στους αγώνες. Δουλεύουμε πολύ στο να κερδίσω την αυτοπεποίθησή μου. Θέλω να κάνω αγώνες με συναγωνισμό, γιατί η πίεση με βοηθάει» είπε η Στεφανίδη που είναι αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης.

Από την πλευρά της, η Παπαχρήστου είπε: «Είναι η όγδοη συμμετοχή μου στο μίτινγκ της Φιλοθέης. Από μικρό κορίτσι συμμετέχω εδώ, στην γιορτή της γυναίκας. Θα αγωνιστώ στο μήκος, γατί έχω έναν τραυματισμό στη φτέρνα από το μίτινγκ ``Χανιά 2018`` και ο γιατρός της ομοσπονδίας μου συνέστησε να μην μπω ακόμη στο τριπλούν. Στόχος είναι να είμαι στην καλύτερη κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, εκεί όπου πάω ως κάτοχος μεταλλίου, το οποίο και θέλω να το υπερασπιστώ με κάθε τρόπο».

Η Αλεξούλη που θα πάρει μέρος για τέταρτη συνεχή χρονιά τόνισε: «Είναι το αγαπημένο μου μίτινγκ στη διάρκεια της θερινής περιόδου για δύο λόγους. Αρχικά γιατί ο κόσμος της Φιλοθέης αγκαλιάζει τη διοργάνωση και μας δίνει κίνητρο κι έπειτα γιατί η διοργάνωση αναδεικνύει την γυναικεία υπόσταση και αυτό αυτόματα το καθιστά ένα ξεχωριστό μίτινγκ».

Η νεαρή Κουλουμέντα δήλωσε: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή. Είμαι χαρούμενη και ενθουσιασμένη που θα αγωνιστώ μαζί με τόσο σπουδαίες αθλήτριες».

Για τον αγώνα μίλησε και ο δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης: «Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση του Δήμου μας, για μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 19 χρόνια, του χρόνου θα έχουμε τον επετειακό αγώνα. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που έχουμε εδώ αθλήτριες όπως η Στεφανίδη και η Παπαχρήστου. Παράλληλα βλέπουμε πως υπάρχει παρελθόν στον ΑΟ Φιλοθέης, υπάρχει παρόν, αλλά μέλλον κι αυτό φαίνεται από την παρουσία της νεαρής Βιργινίας Κουλουμέντα. Ο Δήμος είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες διοργανώσεις. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, ενώ του χρόνου θα γίνει η επετειακή διοργάνωση και αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν έργα στο στάδιο που θα δώσουν αίγλη, όπως η αλλαγή του ελαστικού τάπητα, ενώ θα αντικατασταθεί και το στρώμα του επί κοντώ».

Εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ μίλησε η κυρία Αργειτάκη, η οποία επεσήμανε: «Ο ΣΕΓΑΣ για μία ακόμη φορά στηρίζει το μίτινγκ της Φιλοθέης, γιατί είναι ένα από τα λίγα διεθνή μίτινγκ, το οποίο μάλιστα έχει την ιδιαιτερότητα να απευθύνεται σε γυναίκες. Είναι δεδομένο πως ο γυναικείος αθλητισμός ανεβαίνει συνεχώς στην Ελλάδα και δίνει πολλές διακρίσεις. Το μίτινγκ αυτό διαφημίζει τις σπουδαίες αθλήτριες της χώρας μας, ενώ δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να μετέχουν μαζί με κορυφαίες αθλήτριες. Εύχομαι το μίτινγκ να συνεχιστεί και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, πάντα με τη στήριξη της ομοσπονδίας».

Τέλος, ο διευθυντής των αγώνων, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, είπε: «Ευχαριστώ όλους όσοι συμβάλουν εθελοντικά στη διοργάνωση, ένας από τους οποίους είναι ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Προβελλέγιος, αλλά και όλους τους υπόλοιπους, όπως τον παλιό αθλητή της Φιλοθέης, τον Παναγιώτη Χριστοδούλου που έφτιαξε το εξαιρετικό προωθητικό βίντεο της διοργάνωσης. Η διοργάνωση για 19η χρονιά θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2, ενώ στη διάρκεια των αγώνων θα έχει live αποτελέσματα. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς που είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα θέλω να κάνω γνωστό πως στη διάρκεια των αγώνων θα τιμηθεί ο Νίκι Πετρόφ, προπονητής της Στέφκα Κονσταντίνοβα, που μέχρι σήμερα είναι η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο ύψος. Στόχος μας το 2019 το Gala να είναι Special event της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και να έχει υψηλή βαθμολογία».