Πάτρα: Ευχαριστίες στο Δήμαρχο Πατρέων για τη δενδροφύτευση στο Πλατανόδασος

από τον Εκπολιτιστικό - Εξωραϊστικό Σύλλογο Παραλίας Προαστίου "Η ΔΡΟΣΙΑ"

Δημόσιες ευχαριστίες στον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, απευθύνει ο Εκπολιτιστικός κ Εξωραϊστικός Σύλλογος  Παραλίας Προαστίου "Η ΔΡΟΣΙΑ", με αφορμή την πρόσφατη δενδροφύτευση στο Πλατανόδασος, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ευχαριστίες απευθύνονται στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο του Βορείου Διαμερίσματος Πάτρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε , κύριε Αντιδήμαρχε και κύριε πρόεδρε του Βορείου Διαμερίσματος ,

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας  για την ωραία και συντονισμένη δράση της περασμένης Κυριακής 3ης του Ιούνη στο πλατανόδασος της παραλίας μας. 

Θεωρούμε και πιστεύουμε ειλικρινά ότι ο καθαρισμός , η ανάδειξη και ο σταδιακός εξωραϊσμός της περιοχής αυτής (που είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλους) θα αποτελέσει έργο  προς όφελος  όλων των κατοίκων της πόλης μας . 
Έχουμε κοινό όραμά το πλατανόδασος  και οι γειτονικές του περιοχές  (αφού βέβαια διαμορφωθούν κατάλληλα), ν' αποτελέσουν στο εγγύς μέλλον ένα ενιαίο σύνολο φυσικών χώρων αναψυχής και περιπάτου. 

Μια ιδανική προοπτική για την πόλη μας θα  ήταν η γραμμική συνένωση του Νοτίου Πάρκου με το Πλατανόδασος και την ευρύτερη περιοχή του προαστίου και του Καστελλόκαμπου δημιουργώντας ένα μεγάλο και ελεύθερο παράλιο μέτωπο , κόσμημα και αφορμή ανάπτυξης για την Πάτρα  . 

Θεωρούμε όμως ότι βασική προϋπόθεση  για την σωστή υλοποίησή του  οράματος αυτού (εκφράζοντας και τους υπόλοιπους συλλόγους που δραστηριοποιούνται έντονα στην περιοχή μας και από κοινού αγωνιζόμαστε) είναι η αίσια κατάληξη του αγώνα που δίνουμε ώστε να επιτύχουμε την πλήρη υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και την ακύρωση των σχεδίων τσιμεντοποίησης και διαμελισμού της περιοχής μας με τσιμεντένια τείχη όπως προβλέπει -μεταξύ και άλλων δεινών - η μελέτη της ΕΡΓΟΣΕ που τρέχει ήδη .  

Για τους λόγους αυτούς αγωνιζόμαστε και προσβλέπουμε και  στην συμπαράσταση και βοήθεια τόσο  της δημοτικής αρχής (που αποδεδειγμένα στηρίζει το δίκαιο αίτημα μας ) και όποιου άλλου συμμερίζεται τ' όραμά μας για να δημιουργήσουμε έτσι μια καλύτερη Πάτρα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Κλείνοντας την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τη δημοτική αρχή και το βόρειο τομέα  για την ανταπόκρισή σας σχετικά με το αίτημα της φύτευσης δαφνών στην όχθη του Χάραδρου (οδός Πάροδος Αχιλλέως και Χαράδρου) ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία τόπων αποθέσεως σκουπιδιών και μπαζών που έτεινε να δημιουργηθεί εκεί  . 
Επίσης,  ευγενικά σας παρακαλούμε - επικαλούμενοι πάντα  το ενδιαφέρον και τη φροντίδα σας - να υπάρξει άμεσα  ειδική μέριμνα για την τακτική άρδευσή των φυτών ιδιαίτερα  τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε τα νέα φυτά να μην καταστραφούν από τη ζέστη (αυτό θα πρέπει να γίνεται  έως ότου φτιαχτεί μια παροχή νερού άρδευσης από τη κεντρικό αγωγό  της  ΔΕΥΑΠ που βρίσκεται στο Χάραδρο , ακριβώς κάτω από το σημείο της φύτευσης) . Εμείς οι κάτοικοι  τα ποτίζουμε και τα φροντίζουμε αλλά αυτό -όπως καταλαβαίνετε - δεν αρκεί . Το αυτό βέβαια ισχύει και για τα μικρά πλατάνια που φυτέψαμε στο πλατανόδασος.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση 
Εκπολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος 
Παραλίας Προαστίου "Η ΔΡΟΣΙΑ"