Ποια είναι η κατάλληλη ώρα της ημέρας για να απολαύσεις ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι;

Ένα ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκάλι σου χαρίζει πληθώρα βιταμινών και σε γεμίζει ενέργεια για ολόκληρη την ημέρα, σύμφωνα με γιατρούς και διατροφολόγους. 

Πλούσιος σε βιταμίνες Α, Β και C, ενισχύει ακόμα την άμυνα του οργανισμού μας, βοηθώντας μας να αντιμετωπίζουμε τους βλαβερούς παράγοντες του περιβάλλοντός μας.

Με άλλα λόγια, τα πορτοκάλια αποτελούν την ιδανική επιλογή για να θωρακίσουμε την άμυνα του οργανισμού μας απέναντι σε κρυώματα και γρίπες, κάτι απολύτως λογικό αν σκεφτούμε πως ένα και μόνο πορτοκάλι είναι αρκετό για να μας εξασφαλίσει τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C.
 

Οι 90 περίπου θερμίδες που μας χαρίζει ένα ποτήρι 250 ml από φρέσκο χυμό πορτοκάλι είναι αρκετές για να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό μας, με αποτέλεσμα ο χυμός αυτός να θεωρείται ιδανικός για να αποτελέσει ένα από τα πέντε ημερήσια γεύματα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργεί σωστά. 

Να που, όμως, δεν είναι όλες οι ώρες της ημέρας κατάλληλες για την κατανάλωσή του!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να τον αποφεύγουμε μετά τις 21:00 το βράδυ,  διότι όπως έχει αποδειχθεί… δυσκολεύει τον ύπνο μας, λόγω του αισθήματος έντονης καούρας που μας προκαλεί. Ακόμα, όποτε κι αν επιλέξουμε να πιούμε τον αγαπημένο μας χυμό θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας να έχουμε φάει κάτι πρώτα ώστε να μην υπερφορτώσουμε το πεπτικό μας σύστημα και να μη διαταράξουμε με κάτι τόσο όξινο τη φυσική χλωρίδα του εντέρου. Κυρίως αν παρουσιάζουμε κάποια ευαισθησία στο στομάχι.

Όσο για την καλύτερη ώρα να πιούμε ένα μεγάλο ποτήρι φρέσκια πορτοκαλάδα; Με το που θα ξυπνήσουμε, ως πρωινό!

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο χυμός πορτοκάλι μας βοηθά να συγκεντρωνόμαστε καλύτερα και αποτελεσματικότερα, ενώ παράλληλα συντελεί στην πνευματική μας εγρήγορση. 

Κάνει δε τόσο καλό στον οργανισμό μας, που η κατανάλωσή του το πρωί μπορεί να μας εξασφαλίσει ενέργεια και ζωντάνια μέχρι αργά το μεσημέρι.