Ο Μακρόν άφησε… σημάδι στο χέρι του Τραμπ μετά την χειραψία!

Ο Τραμπ και οι χειραψίες του έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την επικαιρότητα, ωστόσο ο αμερικανό πρόδρος φαίνεται πως βρήκε τον... δάσκαλό του στο πρόσωπο του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο στις χειραψίες του. Έναν τρόπο που… αγγίζει τα όρια του bullying, αφού συνήθως χρησιμοποιεί πολλή δύναμη, προσπαθώντας να δείξει την κυριαρχία του. Όχι στον Εμανουέλ Μακρόν, όμως, όπως φάνηκε!

Η χειραψία Τραμπ – Μακρόν που κέντρισε τα βλέμματα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι βρίσκονται στον Καναδά για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7 (G7) είχαν μια σύντομη, «πολύ εγκάρδια» συζήτηση για θέματα που αφορούν το εμπόριο και τη Βόρεια Κορέα.

Ο Τραμπ ήθελε να συναντηθεί με τον Μακρόν αμέσως μόλις θα έφτανε στο Κεμπέκ. Η συζήτηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου κράτησε λίγο παραπάνω από 10 λεπτά.

Αμέσως πριν ξεκινήσει, είχε έρθει η στιγμή για την χειραψία. «Θα ήταν πολύ σκληρός σε ένα μπρα-ντε-φερ» αστειεύτηκε ο Τραμπ για τον Μακρόν. Για τον οποίο επανέλαβε πως είναι «πολύ φίλος» του, διαβεβαιώνοντας τις καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Πριν καν ολοκληρώσει ο Τραμπ, ο Μακρόν άπλωσε το χέρι του για την χειραψία. Ο -ανυποψίαστος- Τραμπ του το έσφιξε και εξ αρχής φάνηκε πως δεν ήταν μια… συνηθησμένη -για τα δεδομένα του Τραμπ- χειραψία. Ο Μακρόν… αντιστάθηκε, ο αμερικανός πρόεδρος δεν κατάφερε να τον τραβήξει προς το μέρος του όπως συνηθίζει και… ιδού τα αποτελέσματα!

Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν αμέσως μετά την χειραψία, στο χέρι του Τραμπ φαίνεται ένα… σημάδι! Είναι το σημείο που ακουμπούσε ο αντίχειρας του Μακρόν, ο οποίος μάλλον έβαλε… λίγη παραπάνω δύναμη.

Ίσως να ήθελε να πάρει εκδίκηση, αφού πριν ενάμιση μήνα ο Τραμπ του είχε καθαρίσει μπροστά στους φωτογράφους την… πιτυρίδα από το πέτο!

 

Δείτε τις φωτογραφίες

  

Τι είπαν οι δύο άντρες

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισαν την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τους για το εμπόριο και για άλλα ζητήματα στη σύνοδο των G7 στον Καναδά. Χωρίς ωστόσο να δώσουν καμία ένδειξη για ένα πιθανό σημείο επαφής στο θέμα των δασμών.

«Είχαμε μια πρώτη συζήτηση, μια αρχή συζήτησης για τα τρέχοντα θέματα όπως το εμπόριο, η οποία όμως επέτρεψε να λυθούν, πιστεύω, πολλές πιθανές παρεξηγήσεις. Οπότε, υπάρχει η θέληση να δουλέψουμε, να προχωρήσουμε μαζί», δήλωσε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους στο ξεκίνημα των διμερών συνομιλιών του με τον Τραμπ στο Λα Μαλμπέ.

Click4more: G7 όπως λέμε… ναυάγιο! «Μάχη» για συμφωνία – Οι σπόντες, η λυκοφιλία Trump – Macron και η ιδέα της Μέρκελ

«Τα πράγματα προχωρούν σε αυτή τη G7», πρόσθεσε. Ο Αμερικανός πρόεδρος υιοθέτησε έναν περισσότερο θετικό τόνο, επαινώντας την «πολύ καλή του σχέση» με τον Γάλλο πρόεδρο.

Επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα μεγάλο εμπορικό έλλειμμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε ότι ο «Εμανουέλ έχει προσφέρει μεγάλη βοήθεια αναφορικά με αυτό».

«Κάτι θα συμβεί, πιστεύω ότι θα είναι πολύ θετικό» είπε, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο συγκεκριμένο θέμα αναφερόταν.

Ο Τραμπ… την κάνει νωρίτερα!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζει ν’ αναπωρήσει σήμερα από την διάσκεψη της ομάδας των πιο αναπτυγμένων οικονομικά χωρών G7, πριν από την συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και την προστασία των ωκεανών.

Μία τέτοια κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ, υπογραμμίζει τις “ρωγμές” που υπάρχουν στο πλαίσιο της G7 που έγιναν ακόμη πιο βαθιές, από την επιβολή των δασμών για τις εισαγωγές προϊόντων στην αμερικανική αγορά.

Ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία, είναι απίθανο να προχωρήσουν στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, με δεδομένες τις ουσιαστικές διαφοροποιήσεις που υπάρχουν μεταξύ των ΗΠΑ και των υπολοίπων κρατών-μελών της ομάδας G7 για το εμπόριο, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την εξεύρεση συμβιβασμών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Διαβάστε επίσης