Κοινο_Τοπία: Το απόγευμα η προβολή της ταινίας "Πηρούνια ενάντια μαχαιριών"

αφορμή η ολοκλήρωση του εργαστηρίου με θέμα Χτίζοντας τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας Υγεία

Με αφορμή την ολοκλήρωση του εργαστηρίου με θέμα Χτίζοντας τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας Υγεία που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.grτο οκτάμηνο Οκτώβριος 2017-Μάιος 2018 σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου θα προβληθεί η ταινία τεκμηρίωσης ‘‘Πηρούνια ενάντια Μαχαιριών’’, Forks over Knives.

Η προβολή θα γίνει στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας Μαιζώνος 139και Παντανάσσης 4ος όροφος, έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου στις 6.30μμ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη Γενική Ιατρό και ΒελονίστριαΒηθλεέμ Φακίδου πάνω στη θεματική της ταινίας. Η διάρκεια του ντοκιμαντέρ είναι 1.36’ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η ταινία τεκμηρίωσης ‘‘Πηρούνια ενάντια Μαχαιριών’’διαπραγματεύεται το θέμα της διατροφής. Με στόχο πως μπορούμε να αποφύγουμε χρόνιες παθήσεις όπως υπέρταση, ζαχαροδιαβήτη, καρδιοπάθειες, καρκίνο και άλλες σοβαρές επιπλοκές στην υγεία μας που έχουν γίνει μάστιγα στην εποχή μας προσεγγίζεται το θέμα της διατροφής ως ενός καθοριστικού παράγοντα για την υγεία μας.

Η ταινία με αφήγημα την υιοθέτηση πρακτικών διατροφής όπως ολοκληρωμένες τροφές, χορτοφαγικής προέλευσης με χαμηλά λιπαρά (όσπρια, φρούτα, λαχανικά κ.α.) και αντίστοιχα η μείωση των πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης στο ελάχιστο καθώς και των επεξεργασμένων (άσπρη ζάχαρη, άσπρο αλεύρι, παράγωγα αυτών κ.α.) μας παρουσιάζει πως μπορούμε να κερδίσουμε ευεξία, υγεία και ποιότητα καθημερινής διαβίωσης.

Η ταινία στηρίζεται σε πολύχρονες έρευνες επιστημόνων όπως τωνCaldwell Esselstyn και T. Colin Campbell οι οποίες παρουσιάστηκαν πρόσφατα δίνοντας νέες πληροφορίες αλλά και επιχειρήματα στο πόσο καθοριστική για την ποιότητα της ζωής μας είναι η διατροφή.

Η Βηθλεέμ Φακίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μεταλλουργός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή Πατρών και πήρε την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Εργάζεται έως σήμερα σαν Γενικός Ιατρός στο Ε.Σ.Υ. με βαθμό Διευθυντή. Είναι Βελονίστρια μέλος της Εταιρείας Βελονισμού Βορείου Ελλάδας. Έχει σπουδάσει Φυσικοπαθολογία και Υγιεινή Διατροφή στη Μεγάλη Βρετανία. Εδώ και 35 χρόνια είναι καρποχορτοφάγος.

Διαβάστε επίσης