Πάτρα: Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ από τη δημοτική αρχή - Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

ανακοίνωση

Την Πέμπτη 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που αξιολογεί τις αιτήσεις για την επανασύνδεση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδέσεις που έχουν διακοπεί.

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε με βάση την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και αποτελείται από τον εκπρόσωπο του Δήμου, Αντιδήμαρχο Υγείας Πρόνοιας, Δημήτρη Πελεκούδα, εκπρόσωπο του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και εκπρόσωπο του διαχειριστή του δικτύου (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.).

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής εξετάστηκαν  αιτήσεις  πολιτών που τους έχει γίνει διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών μέχρι της 14 Φεβρουαρίου 2018,  για να τύχουν του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος προκειμένου να επανασυνδέσουν  το ρεύμα τους.

Στις δέκα (10) αιτήσεις που ήταν προς εξέταση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής – εκπρόσωποι της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ  ενέκριναν να λάβει το ειδικό βοήθημα ένας συμπολίτης μας που είχε την «τύχη» να του έχουν κάνει διακοπή πριν τις 14/2, όπως αναφέρεται στο νόμο.

Απορρίφθηκαν οι εννέα (9) αιτήσεις, όχι λόγω εισοδηματικών κριτηρίων αλλά γιατί είχε γίνει διακοπή παροχής μετά τις 14/2. Ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής μειοψήφησε  ζητώντας να υπαχθούν όλοι, ώστε να λάβουν το εφάπαξ ειδικό βοήθημα. 

Από την πρώτη συνεδρίαση  διαφαίνεται ότι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που τίθενται από τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ελάχιστοι θα τύχουν του ειδικού βοηθήματος, με αποτέλεσμα οι φτωχές λαϊκές οικογένειες να συνεχίζουν να βρίσκονται στο σκοτάδι και να δυσκολεύεται κι άλλο η επιβίωση τους.

Πρόκειται για δημότες απολυμένους, μακροχρόνια άνεργους, με μερική απασχόληση, δικαιούχους ΚΕΑ, ΑΜΕΑ, φτωχούς αγρότες, μικρομεσαίους επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους,  κ.ά. που έχουν φτάσει, χωρίς δική τους ευθύνη, στα τάρταρα.

Η Δημοτική Αρχή διεκδικεί κανένα λαϊκό σπίτι να μην μείνει χωρίς ρεύμα και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες και μεταξύ αυτών θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με  διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, στην αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση και στην ΔΕΗ.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ