Γιώργος Χουλιαράκης: Το υπερπλεόνασμα του 2019 θα δοθεί για φοροελαφρύνσεις

Τη Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Το 100% του υπερπλεονάσματος το 2019 θα δοθεί για φοροελαφρύνσεις, είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χουλιαράκης ενημέρωσε τους βουλευτές ότι για το 2020, το 75% του υπερπλεονάσματος θα δοθεί στις φοροελαφρύνσεις και το 25% σε κοινωνικές παροχές, ενώ από το 2021 και μετά το ποσό του υπερπλενάσματος θα μοιράζεται εξίσου, κατά 50% σε φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές.

Επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νάσος Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι κατά τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου δεν θα υπάρχει δέσμευση για τον κατώτατο μισθό, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αυξήσεων.

Εξάλλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε στους βουλευτές ότι στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται μία νέα ρύθμιση, η καθιέρωση του στεγαστικού επιδόματος.

Το εν λόγω επίδομα, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά 1.350.000 άτομα και το κόστος του ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ, συνολικά. Η κ. Φωτίου είπε το επίδομα θα δοθεί σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 24.000 ευρώ και θα κυμαίνεται από 70 ευρώ για ένα άτομο μέχρι και 210 ευρώ για οικογένεια.

Επίσης, η κ. Φωτίου είπε ότι στο πολυνομοσχέδιο θα προβλέπεται η εγγραφή στον ΟΑΕΔ, όλων των δικαιούχων του επιδόματος αλληλεγγύης.

Διαβάστε επίσης