Δυτική Αχαΐα: Μπήκε στο σπίτι και βρήκε διαρρήκτη - Η καταδίωξη και ο τρόπος δράσης με το...κουδούνι!

στο γομοστο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τότε που ένα περίεργο αυτοκίνητο το οποίο περιεργαζόταν οικίες μέσα στο χωριό του Γομοστού κι ένα ακόμη περιστατικό με τη γνωστή μέθοδο - χτυπάνε τα κουδούνια όταν δεν υπάρχει αυτοκίνητο στην αυλή - έχει θορυβήσει τους κατοίκους του χωριού.

Η διάρρηξη που έγινε μάλιστα παραμονή του Αγίου Κωνσταντίνου, εντείνει τις ανησυχίες. Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι άγνωστοι, που "χτυπούν", επιλέγουν αυτά που δεν υπάρχει αυτοκίνητο ή αυτοκίνητα ιδιοκτήτη στο χώρο. Το δεύτερο βήμα, φαίνεται να είναι το ... κουδούνι. Ένας από τη σπείρα, χτυπάει το κουδούνι. Αν δεν υπάρχει ανταπόκριση... τότε "μπουκάρουν" μέσα. Το περιστατικό έγινε παραμονή της γιορτής μεταξύ 8 και 8:30 το βράδυ.

Η μικρότερη κόρη της οικογένειας ήταν μόνη στο σπίτι. Πήρε το αυτοκίνητό της γύρω στις 8 και έφυγε. Τα αυτοκίνητα της οικογένειας έλειπαν όλα. Οι γονείς της επέστρεψαν μισή ώρα αργότερα. Όταν η μητέρα, μπήκε στο σπίτι, βρήκε έναν άγνωστο να ψάχνει τα συρτάρια. Ο άγνωστος αιφνιδιάστηκε, άνοιξε το παράθυρο και το βαλε στα πόδια. Κατευθύνθηκε προς επαρχιακό δρόμο που διέρχεται το χωριό. Εκεί φαίνεται ότι τον περίμεναν συνεργοί.

Το θρίλερ συνεχίζεται με τον πατέρα της οικογένειας, να κυνηγάει τους μπουκαδόρους. Κάποια στιγμή τους έχασε. Λίγα μέτρα πιο πέρα, ένας κάτοικος του χωριού, βλέπει ότι τρέχουν και τους ρωτάει γιατί. Φυσικά δεν πήρε απάντηση και η "παρέα" των μπουκαδόρων έγινε "καπνός". Δυστυχώς, πρόλαβε και πήρε, κοσμήματα που έχουν συναισθηματιή αξία. Βαφτιστικούς σταυρούς και οικογενειακά κειμήλια.

Η οικογένεια, ελπίζει να βρεθούν, μήπως πάρουν πάλι πίσω αυτά που κρατούσαν εδώ και τόσα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγες ημέρες νωρίτερα, όταν πάλι δεν υπήρχαν αυτοκίνητα στο σπίτι, χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού, αλλά άνοιξε ο πατέρας της οικογένειας που ήταν εκεί.

Όταν άνοιξε την πόρτα, είδε ένα μικρό παιδί, αλλά η συζήτηση δεν ξεκίνησε ποτέ, αφού ο μικρός το έβαλε στα πόδια.

Τα συγκεκριμένα κρούσματα, έχουν αναστατώσει τη μικρή κοινωνία του χωριού.

Πηγή: Εφημερίδα "ΓΝΩΜΗ"
 

Διαβάστε επίσης