H ανακοίνωση από το απερχόμενο Προεδρείο της Προσωρινής Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία χτες Κυριακή 3 Ιουνίου οι εργασίες του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με την εκλογή εφορευτικής επιτροπής που θα διεξάγει αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας Διοίκησης του ΕΚΠ και αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ. Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους, οι οποίοι μπορούν να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες.

Χαιρετίζουμε όλους τους αντιπροσώπους που πήραν μέρος από δεκάδες σωματεία και συνέβαλαν σε μια δημιουργική συζήτηση, μετέφεραν την πείρα και τις αγωνίες τους από τους χώρους δουλειάς. Ήταν για πρώτη φορά ένα πραγματικό, γνήσιο Διήμερο Συνέδριο εργαζομένων με ουσιαστική συζήτηση.

Ήταν ένα Συνέδριο απάντηση σε όλους αυτούς που εδώ και μήνες προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να ακυρώσουν την προσπάθεια της Προσωρινής Διοίκησης να φέρει σε πέρας το έργο της, να κάνει καθαρές και αδιάβλητες αρχαιρεσίες για εκλογή νέας Διοίκησης, χωρίς νόθους αντιπροσώπους. Παρά τις ύστατες και σπασμωδικές κινήσεις της ομάδας Νικολάου – Καραγεωργόπουλου και ορισμένων νόθων αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια εκλογής εφορευτικής επιτροπής, η ψύχραιμη και καθοριστική παρέμβαση του σώματος των νόμιμων αντιπροσώπων ακύρωσε την προσπάθειά τους να διαλύσουν τις διαδικασίες. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης μας ξέρουν πια τα κατορθώματα και τις παρανομίες αυτής της ομάδας. Δεν έχουν πια κανένα έρεισμα και γι’ αυτό ανησυχούν. Η ζωή όμως συνεχίζεται!!!

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή εργαζομένων με τα σωματεία τους, απλών ανθρώπων του μόχθου, συνταξιούχων, νεολαίας που παρακολούθησαν και τις δύο μέρες τις εργασίες του Συνεδρίου, στάθηκαν στο πλευρό μας, υπερασπίστηκαν τις συλλογικές μας διαδικασίες. Μας γεμίζουν δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε! Για να αλλάξει ρότα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, χωρίς νόθους και παρατυπίες.

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες φορείς της πόλης μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Προσωρινής Διοίκησης και παραβρέθηκαν στις Εργασίες μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους πήραν το λόγο και χαιρέτησαν τη δεύτερη μέρα, δείχνοντας πως δεν είμαστε μόνοι μας, πως έχουμε φίλους και συμμάχους.

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους να πάρουν μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας Διοίκησης. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που έλεγχαν το ΕΚΠ με νοθείες και παρατυπίες. Τώρα με την ψήφο τους, οι νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι να διασφαλίσουν τη νέα πορεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

 

Το απερχόμενο Προεδρείο της Προσωρινής Διοίκησης

Πάτρα, 3 Ιουνίου 2018

Διαβάστε επίσης