Γερμανία: Περιμένουμε την από κοινού «εντατική εργασία» με την Γαλλία για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Ευρώπης

Την «εντατική εργασία» από κοινού με την Γαλλία σε ό,τι αφορά το μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το μέλλον της Ευρώπης, αναμένει η Γερμανία, σύμφωνα με τον γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνέντευξης που παραχώρησε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στην Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung και η οποία ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προσέγγιση στις προτάσεις του Γάλλου Προέδρου Μακρόν, ο Ζάιμπερτ σημείωσε: «Θέλουμε και πρέπει να προχωρήσουμε. Στο τέλος όμως οι αποφάσεις είναι των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε.».

Παράλληλα τονίστηκε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ότι ο Όλαφ Σολτς συμμερίζεται απόλυτα τις απόψεις της κ. Μέρκελ.

Την ίδια ώρα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL και n-tv καταδεικνύει ότι μια πολιτική κίνηση στο πρότυπο αυτής του Εμανουέλ Μακρόν θα μπορούσε να έχει μεγάλη απήχηση και στην Γερμανία, καθώς τα δύο τρίτα των Γερμανών δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ένα τέτοιο κόμμα ήδη στις επόμενες εκλογές. Ειδικά μεταξύ των ψηφοφόρων του CDU και του SPD η προθυμία των ψηφοφόρων να στηρίξουν ένα τέτοιο κεντρώο κόμμα είναι πολύ υψηλή, 68% και 70% αντίστοιχα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης