Μαλλιά που φριζάρουν το καλοκαίρι; Δείτε τι να κάνετε

Αγγίζει τα όρια της... ειρωνείας

Αγγίζει τα όρια της... ειρωνείας, αλλά είναι πέρα για πέρα η ωμή πραγματικότητα: οι δραστηριότητες που κάνουν το καλοκαίρι τόσο ξεχωριστό είναι ταυτόχρονα και εκείνες που κάνουν τα μαλλιά σας να... τρελαίνονται.

Το κολύμπι στη θάλασσα, η ηλιοθεραπεία, το ανοιχτό παράθυρο στο αυτοκίνητο, μπορούν να αναστατώσουν τα μαλλιά σας και να τα κάνουν να “φριζάρουν” περισσότερο από ό,τι συνήθως.

Δείτε μερικά απλά “κόλπα” για να αντιμετωπίσετε αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο το καλοκαίρι:

Μειώστε τη συχνότητα που λούζετε τα μαλλιά σας

Τα ταλαιπωρημένα από τον ήλιο μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και, έτσι, το καθημερινό λούσιμο μπορεί να χειροτερεύσει το πρόβλημα. Μην λουστείτε για 1-2 μέρες για να δώσετε στις τρίχες σας λίγη ηρεμία. Το σαμπουάν μπορεί να εξαλείψει τα φυσικά έλαια της τρίχας. Πριν το λούσιμο, εφαρμόστε conditioner από το μέσο της τρίχας προς τις άκρες.

Ενυδατώστε περισσότερο και πιο συχνά τα μαλλιά σας

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μετά από κάθε λούσιμο με το σαμπουάν και με τα μαλλιά σας ακόμα νωπά, περάστε ένα conditioner με πολύ ενυδατικές ουσίες (βούτυρο shea, βιταμίνη Ε, κλπ). Επίσης, κάθε δύο εβδομάδες εφαρμόστε μια ενυδατική μάσκα http://www.iatropedia.gr/articles/read/12478 και αφήστε τη να δράσει καλά.

Προστατεύστε τις άκρες των τριχών

Εμποδίστε την καταστροφή της τρίχας από την άκρη της, βάζοντας έλαιο argan στις μύτες των μαλλιών σας. Οι άκρες των τριχών θα σας... ευγνωμονούν επειδή είναι πιο πορώδεις από την υπόλοιπη τρίχα και απορροφούν πιο γρήγορα το έλαιο. Εφαρμόστε το έλαιο 2-3 εκατοστά από την άκρη των μαλλιών σας, στη συνέχεια, κατεβάστε τα δάχτυλά σας προς τα κάτω και “κλείστε” μέσα στις παλάμες σας τις άκρες.

http://www.health.com