Πάτρα: Αρχίζει σήμερα το "Παιδικό Φεστιβάλ" του Πανεπιστημίου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει από το 2010 και για 9η συνεχή χρονιά το «Παιδικό Φεστιβάλ».

Οι βασικοί στόχοι του Φεστιβάλ είναι το άνοιγμα του Πανεπιστημίου στην τοπική κοινωνία και η δημιουργία δεσμών μεταξύ παιδιών -μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, σχολείων και πανεπιστημιακής κοινότητας. Ύστερα από οκτώ χρόνια ανελλιπούς  διοργάνωσης, περισσότερα από 6.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει σε δημιουργικά εργαστήρια και 170 σχολεία της περιοχής μάς έχουν επισκεφτεί.

Φέτος, για μία εβδομάδα, από τις 4 έως και τις 8 Ιουνίου και κάθε πρωί 10.00-12.00 στους χώρους του ΤΕΕΑΠΗ, 2000 παιδιά προσχολικής ηλικίας από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς του νομού Αχαΐας θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες και να συμμετέχουν στα εργαστήρια που οργανώνουν οι φοιτήτριες/φοιτητές του ΤΕΕΑΠΗ σε συνεργασία με τους διδάσκοντες: «Ανανεώσιμες Μορφές Ενέργειας», «Αφήγηση Ιστοριών», «Δημοτικά Τραγούδια και Χοροί», «Διαπολιτισμική Αγωγή», «Ερευνητές των Μαθηματικών», «Η Χώρα των Χρωμάτων», «Κινητικά Παιχνίδια», «Μουσικά Παραμύθια», «Παιχνίδια Τσίρκου», «Ρομποτεξερευνήσεις», «Συμμετέχω και Αποφασίζω», «Τέχνη της Γης» και «Χαρτοδιπλωτική».

Οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν με τα παιδιά τους το Παιδικό Φεστιβάλ όποια μέρα θέλουν, χωρίς να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να περιηγηθείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.childrenfestival.gr, ή να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο: [email protected].

Διαβάστε επίσης