Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κάπνισμα

Ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει πως συνήθως τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη χώρα μας είναι αρνητικά αλλά σήμερα έχει να πει καλά νέα.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως η κατανάλωση τσιγάρων έχει μειωθεί κατά 50% την τελευταία 10ετία, ότι η μείωση του καπνίσματος είναι ακόμη μεγαλύτερη στους νέους, ότι 8 στους 10 Έλληνες τάσσονται κατά του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, και ενοχλούνται όταν επιτρέπεται, και ότι 9 στους 10 πιστεύουν ότι η Πολιτεία δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή του νόμου.

«Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος και είναι πια φανερό ότι η κοινή γνώμη είναι πιο ώριμη από ποτέ να αποδεχθεί την πλήρη απαγόρευση του τσιγάρου στους κλειστούς χώρους. Είναι άλλωστε αδιανόητο να είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα σοβαρό αντικαπνιστικό νόμο. Πρώτον γιατί δεν υπήρξε πολιτική βούληση και δεύτερον γιατί δεν συγκροτήθηκε ποτέ αποτελεσματικός ελεγκτικός μηχανισμός», αναφέρει και τονίζει:

«Το έχω ξαναπεί και θέλω σήμερα να το επαναλάβω. Μόλις γίνουμε κυβέρνηση ο νόμος θα εφαρμοστεί. Χωρίς εξαιρέσεις. Παντού και πάντα. Αν σε κάτι, ωστόσο, δίνω ακόμη μεγαλύτερη σημασία είναι η ενημέρωση. Κυρίως των παιδιών μας στα σχολεία, όπου το έδαφος πια είναι πρόσφορο για να μην ξεκινήσουν ποτέ αυτήν την βλαβερή συνήθεια».