Πάτρα: Τριήμερο στις παραλίες για εφοριακούς - Οι έλεγχοι και οι αντιδράσεις πελατών

ΣΤΟΝ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο στόχαστρο εφοριακών εκτός Πατρών, βρέθηκαν κατά την διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, κατά κύριο λόγο παραλιακά καταστήματα της Αχαϊκής Πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, ο Ψαθόπυργος ήταν ένα από τα σημεία ελέγχου των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, που έφτασαν στην περιοχή από τα Ιωάννινα.

Η άφιξη των εφοριακών μπορεί να ήταν αναμενόμενη από τους επαγγελματίες όπως αναφέρουν πηγές στο tempo24.gr, δεν έτυχαν όμως της ίδιας αντιμετώπισης από πελάτες.

Ειδικότερα όταν οι υπάλληλοι επισκέφθηκαν τα τραπέζια και τις ξαπλώστρες στην παραλία, ζητώντας από τους πελάτες να τους επιδείξουν τις αποδείξεις, τότε όχι μόνο εισέπραξαν την αδιαφορία τους να συνεργαστούν μαζί τους, αλλά γιουχαΐστηκαν! 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα άνδρα που όταν του ζητήθηκε η επίδειξη της απόδειξης, εκείνος φανερά εκνευρισμένος φέρεται να τους απάντησε "Τι ήρθατε να κάνετε εδώ, δεν ξέρω που είναι, μπορεί να την πέταξαν τα παιδιά μου στη θάλασσα". Ανάλογη αντίδραση "εισέπραξαν" οι εφοριακοί και απ' άλλους πελάτες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του tempo24.gr, οι έλεγχοι στην παραλιακή του Ψαθόπυργου, δεν συνοδεύτηκαν από πρόστιμα, καθώς δεν εντοπίστηκαν περιστατικά φοροδιαφυγής. 

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ