Μίλτος Κύρκος: Τελείως λάθος τοποθέτηση από το Κίνημα Αλλαγής το αίτημα για εκλογές

Ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ αλλά με το Ποτάμι

Αφάνταστες θυσίες υπέστη ο ελληνικός λαός και με δυσανάλογο αποτέλεσμα, όπως σχολιάζει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος. «Τα μνημόνια τελειώνουν και ελπίζουμε για πάντα.

Η θέληση όλων των εταίρων είναι να κλειδώσει να μην ξαναϋπάρξει μνημόνιο. Το έχουν υποσχεθεί και στους πολίτες τους, άρα η θετική έξοδος της Ελλάδας στην ουσία είναι ένα μήνυμα των κυβερνήσεων προς τους πολίτες της Ευρώπης ότι κάναμε καλά τη δουλειά μας. Εμείς ως Έλληνες ξέρουμε ότι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η ανάπτυξη είναι η απάντηση στην κρίση: να διορθώσει τα κακώς κείμενα, το τεράστιο έλλειμμα που είχαμε και ήταν αφύσικο» συνεχίζει ο κ. Κύρκος, και ερωτηθείς περί «καθαρής εξόδου» τονίζει: «Με δύο λόγια δεν θέλουμε ούτε καθαρή ούτε ακάθαρτη έξοδο. Θέλουμε βιώσιμη έξοδο, με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι εταίροι για την απομείωση του χρέους σε βάθος χρόνου, με σταθερά επιτόκια και κυρίως με τις δικές μας προσπάθειες, τι εμποδίζει τις ιδιωτικές επενδύσεις. Δεν είναι ότι δεν βγαίνει η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, να φωνάζει δυνατά στα κεραμίδια, είναι ότι έχουμε ένα σύστημα διοίκησης, ένα σύστημα ελέγχων, ένα σύστημα πελατειακό το οποίο εμποδίζει τον επενδυτή να ξέρει πότε θα αποδώσει η επένδυσή του. Αν δεν αλλάξουμε αυτά που είναι τα βασικά, να μην πάμε πολύ μακριά και μιλάμε ιδεολογικά για καθαρότητες. Τα βασικά μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα τρία χρόνια, τα βασικά. Αυτό θα ήταν ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».

Ο ευρωβουλευτής διαφώνησε με τη θέση του Κινήματος Αλλαγής περί εκλογών και εξέφρασε την άποψη πως ήταν λάθος τοποθέτηση. «Πάντα η αντιπολίτευση έξι μήνες μετά τις εκλογές ζητάει εκλογές. Άρα μπορώ να πω ότι ακολουθούν την πεπατημένη, κακώς και το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε εκλογές πριν ακόμα κλείσουν τα μνημόνια. Ήταν μια τελείως λάθος τοποθέτηση» είπε.

Μιλώντας μάλιστα με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την περασμένη Τετάρτη ο κ. Κύρκος τόνισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, αλλά του Ποταμιού και την πρόθεσή του αυτή έχει καταστήσει σαφή στον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Αυτή τη στιγμή η κεντροαριστερά δεν έχει έναν προγραμματικό λόγο. Αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν προγραμματικό λόγο, ούτε η ΝΔ έχει έναν προγραμματικό λόγο που να απαντά, να ξεφεύγει από εύκολες ιδεολογικές απαντήσεις» συνεχίζει.

Ερωτηθείς από το για τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό τονίζει: «Εγώ θα ήθελα πάρα πολύ η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή μια συμφωνία που καταλήγει σε ένα όνομα με προσδιορισμό και erga omnes. Aν ήταν μια τέτοια συμφωνία το κόμμα μου ελπίζω και είμαι σίγουρος θα την ψήφιζε. Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τις συζητήσεις, πρέπει όμως να δίνουμε ένα μήνυμα ότι ναι θέλουμε, αν το φέρει η κυβέρνηση, να είμαστε αλληλέγγυοι, να μην πετάμε την μπάλα στην εξέδρα Όχι, όχι, να φέρει λύση με αυτό την επιφορτίζουμε, με την υποχρέωση να φέρει λύση. Θέλουμε λύση».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης