Αλέξης Τσίπρας: Θα ήμουν χαζός να μην θέλω να είμαι Πρωθυπουργός

«Το να κερδίσουμε προσδιορισμό μπροστά από το Μακεδονία θα είναι νίκη», είπε για το Σκοπιανό

Μεταξύ των όσων βρέθηκαν στο προσκήνιο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, δεν γινόταν να μη βρεθεί και το Σκοπιανό. «Η διαπραγμάτευση για το θέμα των Σκοπίων προχωρά και βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Προχωράμε υπερασπιζόμενοι μια εθνική θέση, με στόχο να πάρουμε πράγματα και όχι να δώσουμε», είπε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

«Είναι άλλο πράγμα η δική μας Μακεδονία και άλλο η δική τους Μακεδονία, που δεν έχει βεβαίως καμία σχέση με τον Μεγάλο Αλέξανδρο», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει: «Το να κερδίσουμε προσδιορισμό μπροστά από το Μακεδονία θα είναι νίκη».

«Οι βόρειοι γείτονές μας, εδώ και πάνω από 70 χρόνια, έχουν μια κρατική οντότητα είτε στα πλαίσια της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας, είτε ως αυτόνομο κράτος αργότερα, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, που λέγονται Μακεδονία και φέρουν ένα όνομα, το οποίο χωρίς κανέναν άλλον προσδιορισμό είναι ένα όνομα που παραπέμπει στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και στη βαριά πολιτισμική κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας. Αυτό πάμε να πάρουμε πίσω. Δεν είναι εύκολο. Κάποιοι ανόητοι λένε πάτε να δώσετε. Πάμε να πάρουμε, δεν πάμε να δώσουμε».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των εκλογών, τόνισε πώς η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ παλεύει για μεγάλο διάστημα, προκειμένου να εξέλθει η χώρα από τα μνημόνια. «Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και σχολίασε πως «ονειρεύονται καρβέλια» όσοι επιζητούν πρόωρες εκλογές.

«Μετά τον Αύγουστο θα έχουμε περίπου έναν χρόνο, στον οποίο η χώρα θα μπορεί να αποφασίζει μόνη της χωρίς το καθεστώς κηδεμονίας. Τρία χρόνια τώρα παλεύουμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Με το που θα βγει, θα έχουμε μπροστά μας ως κυβέρνηση άλλον έναν χρόνο για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα έργο. Θα ήμουν χαζός να μην θέλω να είμαι πρωθυπουργός αυτό το διάστημα, ώστε να ξεδιπλώσουμε την πολιτική μας», επισήμανε χαρακτηριστικά. «Η αντιπολίτευση θέλει να μην είμαι πρωθυπουργός της χώρας σε καθεστώς ελευθερίας», πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης