Ψάρια: Πόσο αυξάνουν τη συχνότητα του σεξ και τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Η προσθήκη περισσότερων ψαριών στη διατροφή μπορεί να τονώσει τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών και να αυξήσει τη γονιμότητά τους, έδειξε νέα μελέτη.

Η μελέτη δεν απέδειξε σχέση αιτίας-αποτελέσματος, αλλά τα ζευγάρια που έτρωγαν περισσότερα ψάρια σε εβδομαδιαία βάση είχαν περισσότερες πιθανότητες σύλληψης στη διάρκεια της μελέτης.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι τα ψάρια μπορούν να έχουν πολλά αναπαραγωγικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου του συντομότερου χρόνου μέχρι την επίτευξη εγκυμοσύνης και τη συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα», εξηγεί η συγγραφέας της μελέτης, Audrey Gaskins, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ στη Βοστόνη.

Η νέα έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ. Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές του Χάρβαρντ παρακολούθησαν 500 ζευγάρια στο Μίσιγκαν και το Τέξας επί ένα χρόνο. Όλα τα ζευγάρια είχαν αποφασίσει εγκυμοσύνη, κατέγραφαν την ποσότητα θαλασσινών που έτρωγαν, καθώς και τη συχνότητα των σεξουαλικών τους συνευρέσεων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, τα ζευγάρια που έτρωγαν ψάρια πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, έκαναν συχνότερα σεξ και συγκεκριμένα κατά 22% περισσότερο σε σύγκριση με τα ζευγάρια που κατανάλωναν λιγότερα ψάρια.

Επίσης, το 92% των ζευγαριών που έτρωγαν ψάρια πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, περίμεναν παιδί μέχρι το τέλος της μελέτης, σε σύγκριση με το 79% των ζευγαριών που έτρωγαν σπανιότερα ψάρια.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η σχέση μεταξύ της πρόσληψης ψαριών και της εγκυμοσύνης, δεν εξηγείται μόνο από την αυξημένη συχνότητα του σεξ. Αυτό υποδεικνύει ότι τα ψάρια μπορεί να επηρεάζουν την ποιότητα του σπέρματος, την ωορρηξία ή την ποιότητα του εμβρύου.

«Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη σημασία της διατροφής όχι μόνο της γυναίκας αλλά και του άνδρα μέχρι την εγκυμοσύνη και υποδεικνύουν ότι και οι δύο σύντροφοι πρέπει να εντάσσουν περισσότερα ψάρια στη διατροφή τους για να έχουν τα περισσότερα δυνατά οφέλη ως προς τη γονιμότητα» τονίζει η Gaskins.

Τα ψάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για τις εγκύους και όσες προσπαθούν να συλλάβουν, πολλές γυναίκες όμως τα αποφεύγουν λόγω του υδραργύρου που περιέχουν. Η έκθεση στον υδράργυρο μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη παιδιών και εμβρύων. Ορισμένα είδη ψαριών έχουν δυνητικά επικίνδυνα επίπεδα υδραργύρου, συμπεριλαμβανομένου του καρχαρία, του ξιφία, του βασιλικού σκουμπριού κ.α. Μεγάλα ψάρια με χαμηλά επίπεδα υδραργύρου είναι ο σολομός και ο μακρύπτερος τόνος.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ