Το νοσοκομείο του Ρίου ανάμεσα στις 7 υποθέσεις διαφθοράς και κακοδιοίκησης κατά την περίοδο 2001-2016

Aνάμεσα στις 7 υποθέσεις διαφθοράς και κακοδιοίκησης κατά την περίοδο 2001-2016 φιγουράρει το Νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και τα οποία  κατέθεσε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία ο Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος Σταύρος Ευαγγελάτος , στο νοσοκομείο του Ρίου σε ότι αφορά την προμήθεια ραδιοφαρμάκων την περίοδο 2000 – 2016 αυτή γινόταν σε δεκαπλάσια τιμή, δηλαδή αντί για 220 ευρώ το σκεύασμα, έναντι 2.200 ευρώ.

Οι υπόλοιπες υποθέσεις αφορούν σε:

Εύρημα της σημερινής διοίκησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων που αφορούσε τεράστιο στοκ αντιικών φαρμάκων της Νοvartis και της Roche στις αποθήκες του ΙΦΕΤ που η χώρα είχε αγοράσει την περίοδο 2005-2006 έναντι 12 εκ. ευρώ (!) για την πανδημία της γρίπης με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής. Τα εν λόγω φάρμακα παρ’ ολ’ αυτά, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλουν να παραμείνουν στις αποθήκες του ΙΦΕΤ καθώς αποτελούν κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο όταν η υπόθεση πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Προμήθεια υπερκοστολογημένων απινιδωτων και βηματοδοτων σε σύγκριση με τις τιμές που επικρατούσαν στη διεθνή αγορά, το 2004 με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης και Υγείας.

Προμήθεια αναλωσιμων υγειονομικών υλικών του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως, την περίοδο 2005 – 2009 που προκάλεσαν ζημία στο δημόσιο 974.000.000 ευρώ.

Προμήθεια οστικών μοσχευμάτων του νοσοκομείου Καβάλας την περίοδο 2005-2008, με απευθείας αναθέσεις χωρίς καμία διαπραγμάτευση, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία 830.000 ευρώ στο δημόσιο.

Προμήθεια λαπαροσκοπικών υλικών, μοσχευμάτων κ.α. του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, την περίοδο 2008-2009 που είχε ως αποτέλεσμα ζημια 6,8 εκ. ευρώ.

Προμήθεια ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών υλικών από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, που καταγράφει ζημία 1 εκ. ευρώ, και επιπλέον οικονομική βλάβη 2,1 εκ. ευρώ για παράνομες αποθήκες υλικών στα χειρουργεία, αποφυγή τήρησης διαδικασίας προέγκρισης των δαπανών για παραγγελίες και προμήθειες, εμβάπτιση της μεγάλης πλειοψηφίας των περιστατικών ως επειγόντων για τις απευθείας παραγγελίες και παραλαβές από εταιρείες .

πηγη Εφημερίδα  Συντακτών

Διαβάστε επίσης