Πάτρα: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του δήμου κατά των πλειστηριασμών - Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Αποκεντρωμένη, Α ΔΟΥ και ΕΦΚΑ - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Σειρά δράσεων και παραστάσεων διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών, πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος της Πάτρας , μαζί με φορείς και σωματεία.

Στις 10 π.μ. η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη βρέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Α’ ΔΟΥ Πατρών

 

 

- Στις 12, η αντιπροσωπεία θα βρεθεί στην Εθνική Τράπεζα (Πλατεία Γεωργίου) και αργότερα στη 1μμ στον ΕΦΚΑ

Το βράδυ στις 8.30, διοργανώνεται εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου, όπου θα γίνει ομιλία και θα ακολουθήσει μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Εξάλλου χθες Δευτέρα, 21 Μάη, αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τους Αντιδημάρχους, Παναγιώτη Μελά και Δημήτρη Πελεκούδα, μετέβη στην Αθήνα και θα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Βουλής και με εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών των Κομμάτων: ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. Κίνημα Αλλαγής και Ένωση Κεντρώων.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου, στις συναντήσεις έθεσε το ζήτημα των πλειστηριασμών, με βάση την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει ήδη αποσταλεί σε όλα τα κόμματα, πλην του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΔΑΡΑΤΟΥ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μαζί με Αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων της πόλης (όπως: Ομοσπονδία Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών – Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ), Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας (ΕΕΣΠ), Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Σωματείων Πάτρας, Σωματείο Εργαζομένων εργοστασίου Frigoglass),  επισκέφθηκαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Α’ ΔΟΥ, την Εθνική Τράπεζα και τα γραφεία του ΕΦΚΑ, προκειμένου να τους ενημερώσει για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων για τους πλειστηριασμούς και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή με στόχο την προστασία της λαϊκής περιουσίας.

Συγκεκριμένα, είχε διαδοχικές συναντήσεις, με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τον Διευθυντή της Α’ ΔΟΥ Πάτρας, με τους Περιφερειακούς Διευθυντές της Εθνικής Τράπεζας, και με την Διευθύντρια του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΦΚΑ).

Ο Δήμαρχος, τους ενημέρωσε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ζητά άμεση νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει την λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική τους κατάσταση και που να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτές που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν ούτε έχουν να πληρώσουν.

Περιέγραψε την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαός της Πάτρας, με τους 34.000 ανέργους, τους 15.000 δικαιούχους του ΚΕΑ και τους 8.500 επαγγελματίες που έχουν καταστραφεί, αλλά και άλλους τόσους, που είναι στα όρια της καταστροφής. Τόνισε ότι αυτοί είναι στους οποίους θα επιβληθούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, αφού οι 204 επιχειρηματίες  που οφείλουν τα 55 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 120 εκατ. που οφείλονται στο Δήμο, έχουν θωρακιστεί πίσω από τη νομοθεσία και δεν τους ακουμπάει κανείς.

Ο Δήμαρχος, τους ζήτησε να μεταφέρουν στην κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα και «προειδοποίησε» ότι αν αρχίσουν οι κατασχέσεις λογαριασμών, λαϊκών οικογενειών, τότε οι παραστάσεις αυτές θα μετατραπούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Κι αυτό, γιατί δεν μπορεί τη στιγμή, που νομίμως φοροδιαφεύγουν μεγαλοεπιχειρηματίες ο Πατραϊκός λαός κινδυνεύει να χάσει το βιος του για οφειλές 500 και 1.000 ευρώ.

 

 

***Το βράδυ στις 8, διοργανώνεται εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου όπου θα μιλήσει ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης  και θ’ ακολουθήσει μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

 

Διαβάστε επίσης