Εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος στο Λάππα – Κατσιφάρας και Νικολάου έκοψαν την κορδέλα – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

δυτικη αχαια

«Καρφίτσα» δεν έπεφτε χθες το βράδυ, στην τελετή εγκαινίων του δημοτικού σχολείου Λάππα, που πραγματοποίησε ο δήμος δυτικής Αχαΐας. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός. Την κορδέλα έκοψαν ο Περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου. Πλήθος κόσμου, παραβρέθηκε μέσα και έξω από τον χώρο πολλαπλών χρήσεων του νέου σχολείου, ενώ προηγήθηκε νωρίτερα, ξενάγηση των επισκεπτών στους χώρους του σχολείου. 

Λίγα λόγια για το έργο

«Λίγες ώρες πριν τελεστούν τα εγκαίνια νοιώθουμε την ανάγκη να πούμε δύο λόγια γιαυτό το μεγάλο έργο του Δήμου μας.

Η μελέτη του εκπονήθηκε χωρίς να δαπανηθεί από τον Δήμο ούτε ένα Ευρώ, ενώ η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα : «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2007-2013» και «2014-2020» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία και ήταν ο φορέας υλοποίησης του. Ο προϋπολογισμός του ανήλθε στο ποσό του 1.494.985,46€.

Είναι ένα υπερσύχρονο κτίριο που πληρεί όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο διδακτήριο για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας στον 21ο αιώνα.

Κόσμημα για το σχολείο αλλά και για ολόκληρη την περιοχή είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου καθώς και η βιβλιοθήκη.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν ώστε να έχουμε αυτό το άριστο αποτέλεσμα.

Καταρχήν στον μελετητή του έργου τον συνάδελφο Παναγιώτη Γεωργακόπουλο, στον πρώην Δήμαρχο Δυτικής Αχα’ί’ας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο που πάλεψε προκειμένου να βρεθεί πηγή χρηματοδότησης για το έργο, στον Περιφερειάρχη μας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπερειαφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο που κατάλαβαν τις ανάγκες μας σε σχολική στέγη και μας εξασφάλισαν μέσο του ΕΣΠΑ τις αναγκαίες πιστώσεις για να κατασκευαστεί και αυτό το σχολικό συγκρότημα, τον Δήμαρχο Χρήστο Νικολάου για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί λύνοντας μικρά και μεγάλα προβλήματα, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Αχα’ί’ας και του Δήμου μας για την επίβλεψη και εποπτεία του έργου και τέλος την εργοληπτική κοινοπραξία Παναγιώτη Φάλαρη και Όθωνα Κλαουδάτου για την άψογη κατασκευή του έργου.

Έτσι την Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 έγινε η μετακόμιση από το κτίριο που στέγαζε μέχρι τότε το Δημοτικό στο καινούργιο. Στην μετακόμιση αυτή έδωσαν το παρόν, οι διδάσκοντες, υπάλληλοι και αιρετοί του Δήμου, γονείς, πολίτες του Λάππα και μαθητές.

Ενώ την Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου 2017 έγινε η διοικητική παραλαβή του κτιρίου και επίσκεψη σε αυτό του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και του Αντιπερειφερειάρχη Αχα’ί’ας Γρηγόρη Αλεξόπουλου, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Δήμαρχο Δυτικής Αχα’ί’ας Χρήστου Νικολάου, αιρετούς από την Περιφέρεια και τον Δήμο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 έγινε η τελετή αγιασμού για την νέα σχολική χρονιά, ενώ αύριο 19 Μαΐου 2018 και ώρα 20.00 θα γίνουν τα εγκαίνια του!», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βασίλης Γκοτσόπουλος.  

Διαβάστε επίσης