Κωνσταντίνος Σβόλης: Η εκλογή του Πατρινού γιατρού που σηματοδοτεί την ανανέωση και το άνοιγμα στη Ν.Δ

ΠΌΛΟΣ ΕΛΞΗΣ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

Η επανεργοποίηση πολιτών που στήριζαν επί πολλά χρόνια την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και η με απόλυτη επιτυχία, συμμετοχή καταξιωμένων  πολιτών στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ήταν τα δύο κυρίαρχα σημεία που θα πρέπει να προβληματίσουν θετικά την  ηγεσία του κόμματος.

Η τολμηρή αυτή πρωτοβουλία σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα στην κοινωνία προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της.

Η μεγάλη επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, αποδεικνύει ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα , ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι  η εκλογή του καρδιολόγου, Κωνσταντίνου Σβόλη, που για πρώτη φορά ασχολήθηκε με τα κομματικά δρώμενα και αποτέλεσε πόλο έλξης για πολλούς ψηφοφόρους που είχαν αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από τη Νέα Δημοκρατία.

Χρέος όλων των εκλεγέντων είναι η επίλυση  των προβλημάτων της κοινωνίας μέσα από τα  κέντρα τα οποία χαράζουν  πολιτικές που καθορίζουν και διαμορφώνουν τη ζωή όλων μας.