Αφαίρεση βαθμών από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ επιδιώκει ο Ολυμπιακός

Την τιμωρία των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ από τη νέα σεζόν επιδιώκει ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» με καταγγελία τους προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ζητούν να επιβληθούν κυρώσεις στους δύο «Δικεφάλους», για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εντός κι εκτός Ολυμπιακού Σταδίου.

Στην καταγγελία τους προσκόμισαν φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό, υποστηρίζοντας ότι πριν την έναρξη του τελικού και μετά την άφιξη των αποστολών στο ΟΑΚΑ έλαβαν χώρα επεισόδια, εντός του γηπέδου, από οπαδούς και των δύο φιναλίστ, που σχετίζονται με βιαιοπραγίες και φθορά ξένης περιουσίας.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα απολογηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής (18/05) στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Ωστόσο, επειδή στο κατηγορητήριο δε συμπεριλαμβλάνεται η συγκεκριμένη κατηγορία, οι Πειραιώτες ζητούν την άσκηση συμπληρωματικής πειθαρχικής δίωξης με το άρθρο 15 (παρ. 4) του πειθαρχικού κώδικα, το οποίο προβλέπει ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα, τιμωρία έδρας από 2 έως 4 αγωνιστικές και πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ.

Παράλληλα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζητά και τον πειθαρχικό έλεγχο των παρατηρητών του αγώνα, επειδή δεν ανέφεραν στις εκθέσεις τους τα επεισόδια που επικαλούνται οι άνθρωποί της.

Διαβάστε επίσης