Με επιτυχία η παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματος του πατρινού Βασίλη Γιαννόπουλου, στιχουργού μεγάλων επιτυχιών, με τίτλο «Άννα Χ»- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Την Τετάρτη, 16/05/2018, στην Αθήνα, παρουσιάστηκε το πρώτο του μυθιστόρημα του πατρινού Βασίλη Γιαννόπουλου, στιχουργού μεγάλων επιτυχιών, με τίτλο «Άννα Χ» από τις εκδόσεις ΔΡΟΜΩΝ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 20.00 το απόγευμα, στον πολυχώρο εκδηλώσεων Πόλις Art Café. Ήταν μια λογοτεχνική βραδιά διαφορετική, ευχάριστη, ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Σε πολύ ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα διεξήχθη η παρουσίαση από όλους τους συντελεστές, που αντάμειψε τον κόσμο που ήρθε για να στηρίξει τον Βασίλη Γιαννόπουλο και σ’αυτό του το εγχείρημα. Ομιλητές της βραδιάς ο Ηλίας Μπενέτος, παραγωγός της δισκογραφίας και του ραδιοφώνου, ο Αντώνης Σκιαθάς, ποιητής και η Μίνα Πετροπούλου, φιλόλογος-dr κοινωνιολογίας. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός Γεωργία Ζώη. Η βραδιά επενδύθηκε μουσικά καθώς η Πέγκυ Ζήνα ερμήνευσε γνωστά κομμάτια σε στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου.

 

Η ψυχολόγος Δήμητρα Σούφρα συντόνισε την εκδήλωση. Ο Ηλίας Μπενέτος αναφέρθηκε στην ποιότητα του ανθρώπου Βασίλη Γιαννόπουλου, στην εκτίμηση που τρέφει γι’ αυτόν καθώς και στην στιχουργική του δεινότητα. Δημοσίως, μάλιστα, τον έκανε να υποσχεθεί πως η αγάπη του για τη λογοτεχνία και η ενασχόλησή του με αυτή δεν θα λειτουργήσει εις βάρος της στιχουργικής και δεν θα είναι ανασταλτικός παράγοντας για μελλοντικές συνεργασίες στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Ο Αντώνης Σκιαθιάς σχολίασε την ιδιαιτερότητα του μυθιστορήματος «ΑΝΝΑ Χ» και εντόπισε εκείνα τα στοιχεία που εξάρουν την ποιητικότητα της γραφής του Βασίλη Γιαννόπουλου. Ξεχωριστή μνεία έκανε για τα κείμενα πρόζας που συνοδεύουν κάθε κεφάλαιο, τα οποία και ονομάτισε ως στάσιμα. Διευκρίνισε ότι η συνοχή της ιστορίας είναι αλληλένδετη με τη σχέση του στιχουργού με τη γλώσσα και την χρόνια ενασχόλησή του μαζί της.

Η Μίνα Πετροπούλου με χιούμορ και αμεσότητα εξήγησε γιατί αξίζει να διαβάσει κάποιος την «ΑΝΝΑ Χ» και ανέφερε ότι «ο Βασίλης Γιαννόπουλος φαίνεται να έχει μια τελετουργικά ερωτική σχέση με τη γλώσσα, την οποία σέβεται, αγαπά και υπερασπίζεται. Μέσω της γραφής του προσπαθεί να ελευθερώσει τον αναγνώστη του από κάθε έλεγχο, περιορισμό και υπολογισμό. Πρόκειται για ένα κείμενο διαρκών ανατροπών, ένα καταγεγραμμένο χρονικό ενηλικίωσης και ωριμότητας που λαμβάνει χώρα, όταν κάποιος μυστηριακά εκρήγνυται καθώς συνειδητοποιεί το ιδεώδες, τον απόλυτα επιθυμητό Άλλον.». Ιδιαίτερη ευφορία δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της μικρής συζήτησης που ακολούθησε με τους τρεις ομιλητές αλλά και τον Βασίλη Γιαννόπουλο. Στη συνέχεια το κοινό –ανάμεσά του γνωστοί ερμηνευτές, μουσικοσυνθέτες και καλλιτέχνες – υποδέχθηκε θερμά την Πέγκυ Ζήνα, που μίλησε με αγάπη και θαυμασμό για τον στιχουργό και συγγραφέα και ερμήνευσε με εξαιρετικό τρόπο δημιουργίες του!

Διαβάστε επίσης