Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Καθημερινές πλέον οι αναβολές χειρουργικών επεμβάσεων – Τριτοκοσμικές οι συνθήκες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Η κατάσταση στα χειρουργεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο.

Σημειώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών και προσθέτει σε νέα καταγγελία: 

Η καθημερινή αναβολή προγραμματισμένων επεμβάσεων, λόγω της παρουσίας διασωληνωμένων ασθενών στο χώρο της ανάνηψης, έχει μετατρέψει το τριτοβάθμιο νοσοκομείο της περιφέρειας σε εφημεριακό κέντρο.

Ουσιαστικά ο χειρουργικός τομέας του Π.Γ.Ν.Π. υπολειτουργεί δραματικά, λόγω μη δυνατότητας διενέργειας επεμβάσεων – πολλές από τις οποίες είναι εξειδικευμένες και δεν πραγματοποιούνται σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο της περιφέρειας. Οι επεμβάσεις αναβάλλονται, οι ασθενείς ταλαιπωρούνται και καμία λύση δε διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, καλεί τους αρμοδίους να δρομολογήσουν άμεσα λύσεις και να ενημερώσουν για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους.

Δεν μπορεί αυτή κατάσταση να συνεχισθεί. Το απαιτούν οι ασθενείς, το επιβάλλει η ιστορία και ο ρόλος του ΠΓΝΠ στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πάτρα: Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός πολυτελούς ΙΧ – Γιος πολιτευτή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκάρει ο ξαφνικός θάνατος 40χρονου επαγγελματία – Στην Πάτρα για νεκροψία η σορός

Αγρότες: Συμπλοκές, ξύλο και δακρυγόνα στο μπλόκο του Κιάτου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τροχαίο στην Παραλία Πατρών – ΙΧ “καρφώθηκε” σε φορτηγό, τραυματίστηκε έγκυος (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία με μία νεκρή στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη έπεσαν με το αυτοκίνητό τους σε ποτάμι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Φούντωσε αυτοκίνητο προπονητή πυγμαχίας-Ήταν σταθμευμένο και καταστράφηκε ολοσχερώς

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός ντελιβερά από τουλάχιστον τέσσερα άτομα – Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, άμεσες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Αχαΐα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία