Νεκρό βρέφος Πετρούπολη: «Με το πνευματικό της επίπεδο η ίδια το συνέλαβε ως ενός είδους αμβλώσεως αυτό που έκανε»

Τι δηλωνει ο δικηγόρος της 19χρονης

«Είναι ειδεχθές έγκλημα και τιμωρείται», είπε ο δικηγόρος της 19χρονης που σκότωσε το μωρό της μόλις το γέννησε και στη συνέχεια με τη βοήθεια της μητέρας της το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων στη γειτονιά της, στην Πετρούπολη.

Όπως εξήγησε ο Σπ. Δημητρίου μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπάρχει μία νομική διάκριση μεταξύ όταν πρόκειται για δολοφονία μωρού από τη μητέρα του λίγο μετά τη γέννα και από τρίτο, καθώς «όταν το κάνει η μάνα την ώρα του τοκετού κατατάσσεται στην κατηγορία της παιδοκτονίας».

Κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό της νεαρής ότι προτού πνίξει το μωρό της το θήλασε, τον αμφισβήτησε και αιτιολογώντας είπε πως «αυτά που περιγράφει δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν όλα βάση. Δεν είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά συνέβησαν».

Ξεκαθάρισε πάντως, σε κάθε περίπτωση πως, «ο τρόπος είναι σίγουρα σκληρός», ωστόσο όπως είπε, «δεν μου είναι πολύ εύκολο να μπω στο μυαλό μιας 18χρονης μαθήτριας που είχε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τη διέκοψε για να ξαναμείνει έγκυος».

Αναφερόμενος στην 54χρονη μητέρα της 19χρονης, η οποία κατηγορείται για συναυτουργία τόνισε ότι, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία «στο 90% τέτοιων υποθέσεων συνδράμει η μητέρα», ενώ σχετικά με το γεγονός ότι η κοπέλα έκρυψε την εγκυμοσύνη της, είπε πως «λέει ότι όσο μπορούσε το έκρυβε» και επιβεβαίωσε ότι ο ετεροθαλής αδελφός της ζούσε μαζί με τη μάνα και την κόρη.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ψυχολογική/ψυχιατρική εξέταση στην οποία πρόκειται να υποβληθεί σήμερα η κοπέλα και είπε πως «περνά δύσκολα και το ίδιο το κορίτσι».

«Με το πνευματικό της επίπεδο η ίδια το συνέλαβε ως ενός είδους αμβλώσεως αυτό που έκανε. Η προσέγγισή της ήταν κάπως έτσι», κατέληξε.

Η 19χρονη και η μητέρα τους εμφανίστηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Πέμπτη. Η υπεράσπισή τους προτίθεται να ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και συνεργεία σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της.

Οι απολογίες μητέρας και κόρης

Ο επίλογος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης γράφτηκε στο διαμέρισμα της οικογένειας όταν η 19χρονη, όπως ομολόγησε, τύλιξε ένα κορδόνι γύρω από το λαιμό του μωρού, του έβαλε χαρτί στο στόμα και αφού ξεψύχησε, η μητέρα της το πέταξε μέσα σε μια σακούλα σούπερ μάρκετ σε κάδο σκουπιδιών. Ένας ρακοσυλλέκτης βρήκε το άψυχο κορμάκι του μωρού στο λαιμό του οποίου ήταν ακόμη τυλιγμένος ο ομφάλιος λώρος.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι το μωρό γεννήθηκε ζωντανό και ο θάνατος «οφείλεται συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφάλιου λώρου και δια βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας δια τεμαχίου χάρτου». Λίγες ημέρες αργότερα η νεαρή κοπέλα, λέει, πως ήταν ανάμεσα σε εκείνους που άφησαν λουλούδια στον κάδο όπου βρέθηκε το μωρό. «Μια φορά όταν γύριζα από το σχολείο πήγα και άφησα κι εγώ λουλούδια εκεί που άφηναν και οι υπόλοιποι για να μπορέσω κάπως να συγχωρεθώ για αυτό που έκανα… Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό, απλά φοβόμουν πάρα πολύ τι θα γινόταν αν το μάθαινε η οικογένειά μου».

Η 19χρονη αν και αρχικά ισχυρίστηκε πως κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό την εγκυμοσύνη της την οποία, όπως είπε, αντιλήφθηκε στον 7ο μήνα, στη συνέχεια αποκάλυψε πως τη βοήθησε στη γέννα η μητέρα της.

«Γύρω στα Χριστούγεννα κατάλαβα ότι κάτι κινείται μέσα στην κοιλιά μου. Δεν το είπα στη μητέρα μου για να αποφύγω την αντίδρασή της. Όμως το βράδυ που ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού και έσπασαν τα νερά της το είπα. Με βοήθησε στον τοκετό, εγώ τύλιξα με κορδόνι το λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ενώ η μητέρα της φέρεται να υποστηρίζει «βοήθησα την κόρη μου στον τοκετό και λόγω της κατάστασής της στη μεταφορά και την εναπόθεση στον κάδο απορριμμάτων».

Η νεαρή κοπέλα εμφανίζεται να είπε στους αστυνομικούς ότι είχε κάνει έκτρωση στο παρελθόν και πως στην συγκεκριμένη περίπτωση είχε βρεθεί ερωτικά χωρίς προφυλάξεις, μια φορά, με κάποιον άνδρα που γνώρισε μέσω κοινών γνωστών. «Είχα μπλέξει με ένα παιδί πριν δυο χρόνια και έμεινα έγκυος. Τότε μέναμε στη Λήμνο και με πήγε η μάνα μου στην Αθήνα κι έκανα έκτρωση στο Αλεξάνδρα, γυρίσαμε στη Λήμνο και μετά πάλι Αθήνα για μόνιμα με τον αδελφό μου. Την άνοιξη του 2017 τραβιόμουν με ένα παιδί που το λένε Κ., ξέρω μόνο ότι έμενε στο Περιστέρι. Μια φορά κάναμε σεξ, αλλά χωρίς προφυλακτικό. Μετά γνώρισα τον Κυρ., αλλά κάναμε σεξ με προφυλακτικό» είπε και εξήγησε γιατί κράτησε μυστική την εγκυμοσύνη της.

«Με κυρίευσε ο φόβος, φοβήθηκα μην καταλάβουν τίποτα η μάνα και ο αδελφός μου και τους χάσω για πάντα. Μπήκα και είδα βίντεο με γέννες για να ξέρω τι να κάνω. Αυτό το ένιωθα εξαιτίας της προηγούμενης φοράς που έμεινα έγκυος και κάναμε έκτρωση γιατί ήμουν μικρή και ήθελε η οικογένειά μου να ξεκόψω από αυτόν που ήμουν τότε. Αυτός ο άνθρωπος, ο Γ., με χτύπαγε, γιατί έπινε και μας είχε φάει λεφτά, από αυτά που έστελνε ο αδελφός μου» ισχυρίστηκε η νεαρή κατηγορούμενη η οποία στη δεύτερη προανακριτική της απολογία αποδίδει ενεργό ρόλο και στη μητέρα της.

«Τα περισσότερα από αυτά που είπα είναι αλήθεια, αλλά ήθελα να προστατεύσω τη μάνα μου. Όταν με έπιασαν οι πόνοι αναγκάστηκα να της το πω. Εκείνη ήταν έξω από το μπάνιο, εγώ γέννησα και μετά από λίγη ώρα άκουσα το μωρό να βγάζει κάτι ήχους. Είδα να τρέχει αίμα από τη μύτη και το στόμα του. Η μάνα μου μου είπε ότι παλιά έβαζαν λίγο χαρτί στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα, δεν ανέπνεε. Πήρα ένα κορδόνι και το έβαλα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Δεν ανέπνεε. Έβαλα τα κλάματα και λέω τι θα κάνουμε τώρα. Είπα στη μαμά μου να φέρει μια σακούλα για να βάλω το μωρό και τη ζήτησα να το αφήσει κάπου έξω».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης