Το mail των Ελλήνων διαιτητών στον Μέλο Περέιρα: Τελευταία φορά...

Με επιστολή τους οι Έλληνες διαιτητές απαντούν στον πρόεδρο της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιερα στο θέμα που προέκυψε με τον κατ’ εξαίρεση ορισμό του Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας.

Πρόκειται για απαντητικό mail που υπογράφει η πλειοψηφία των Ελλήνων διαιτητών και βοηθών Super League και εστάλη στον Πορτογάλο μετά την... απολογητική επιστολή που τους έστειλε την παραμονή του τελικού.

Σε αυτό, οι Έλληνες διαιτητές τονίζουν πως αυτή είναι η τελευταία φορά που κάτι τέτοιο αποφασίζεται ερήμην τους, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι θα έπρεπε να έχουν ενημερωθεί για την πρόθεση της ΚΕΔ να ορίσει ξένο διαιτητή για τον τελικό.

Το mail αυτό είχε σταλεί από την Παρασκευή στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή, ωστόσο το ακριβές κείμενο κοινοποιήθηκε σε όλους τους διαιτητές σήμερα Δευτέρα, αφού υπήρχε συμφωνία κυρίων να μην βγει στην δημοσιότητα νωρίτερα.

Επίσης, αξίζει να προσθέσουμε ότι το συγκεκριμένο κείμενο εκφράζει και φέρει την υπογραφής της πλειοψηφίας των διαιτητών Super League και όχι την καθολική έγκριση.

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή

«Αγαπητέ Κ. Πρόεδρε της ΚΕΔ,

Σε απάντηση του email που μας στείλατε θελουμε να σας πούμε τα εξης:

Σε συνέντευξη σας τον Σεπτέμβριο του 2017 σε ερώτηση δημοσιογράφου που αφορούσε την έλευση ξένων διαιτητών στο Ελληνικό πρωτάθλημα αναφέρατε ότι σκοπός σας είναι να ετοιμάσετε τους Έλληνες διαιτητές ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μεσολάβησαν πολλά γεγονότα από τότε και πολλά πράγματα άλλαξαν. ΟΧΙ όμως ο τρόπος που αντιμετωπίζονται οι ‘Έλληνες διαιτητές.

Η τελευταία σας απόφαση να καλέσετε ξένους διαιτητές για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας δημιούργησε δυστυχώς ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια και ανησυχία στους Έλληνες διαιτητες.

Θεωρούμε αυτήν ως τελευταία φορά που μια τόσο σημαντική απόφαση λαμβάνεται ερήμην μας.

Θεωρούμε επίσης ότι έπρεπε να μας είχατε κοινοποιήσει την πρόθεσή σας πολυ νωρίτερα.

Κλείνοντας, επειδή στην επιστολή σας μιλήσατε για εμπιστοσύνη, να είστε σίγουρος ότι απο τη μεριά μας εμείς σας εμπιστευόμαστε, αλλά οφείλετε να κάνετε και εσείς το ίδιο».

Την Παρασκευή (11/5) ο Μέλο Περέιρα είχε στείλει mail στους διαιτητές, στo οποίo ανέλυε τους λόγους της επιλογής των Ισπανών διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου. Μεταξύ άλλων αναφερόταν:

"Σκοπός αυτού του μέτρου ήταν η αποφυγή της έκθεσής σας σε ένα εχθρικό περιβάλλον, το οποίο όλοι έχετε βιώσει κατά τη διάρκεια της σεζόν και να προστατεύσει τον καθέναν από εσάς.

Από την άλλη πλευρά, δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο την ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης στις ικανότητές σας και την ειλικρίνεια που πρέπει να υπάρχει μεταξύ μας, στην ομάδα της Διαιτησίας".

Πηγή: filathlos.gr