O σημαντικός παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης κατά 80%

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

Ο ύπνος για πολλούς είναι μια πολυτέλεια καθώς οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας είναι πολλές. 

Οι αυξημένες υποχρεώσεις στη δουλειά, αλλά και ρυθμοί της καθημερινότητας είναι συχνά πηγή άγχους, το οποίο πολλές φορές επηρεάζει αρνητικά τον ύπνο μας. 

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μας που έχουν ανάγκη από περισσότερο ύπνο και αισθάνονται συνεχώς κουρασμένοι και εξαντλημένοι. 

Ο ύπνος έχει κυρίαρχο ρόλο στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και στα επίπεδα της ενέργειας σας μέσα στην ημέρα.

Υποτίθεται ότι πρέπει να κοιμόμαστε επτά με εννιά ώρες ημερησίως προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της επόμενης ημέρας, αλλά πάρα πολλοί δείχνουν να δυσκολεύονται στο να πετύχουν αυτό τον στόχο. 

Μερικοί βάζουν τον ύπνο πρώτο στη λίστα με τις απολαύσεις της ζωής. Πέρα όμως από την ευεξία που νιώθει κάποιος όταν ξυπνάει από έναν βαθύ και ευεργετικό ύπνο, είναι η φυσική διαδικάσια που αναγεννά τον οργανισμό και τα κύτταρά του.

Ολα τα παραπάνω ήταν γνωστά στους περισσότερους. Ομως μια νέα έρευνα ήρθε να ρίξει φως στο σημαντικό θέμα της κατάθλιψης, που απασχολεί πάρα πολύ κόσμο. 

Νέα έρευνα λοιπόν έδειξε πως ο ύπνος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση της κατάθλιψης.

Εστιάζοντας στη σχέση ύπνου και κατάθλιψης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η στέρηση έστω και μίας ώρας ύπνου σε σχέση με τις ελάχιστες συνιστώμενες 7 συσχετίζεται με 60-80% μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης συμπτωμάτων κατάθλιψης.

Τα άτομα που δεν κοιμούνται αρκετά τείνουν να έχουν περισσότερες αρνητικές σκέψεις. Αυτές οι αρνητικές σκέψεις λόγω του κακού ύπνου, σύμφωνα με τους ερευνητές, αφήνουν έναν άνθρωπο εκτεθειμένο σε ψυχικές διαταραχές όπως το άγχος και η κατάθλιψη.

Διαβάστε επίσης