Πάτρα: Τέλος και με τη βούλα σήμερα από το Νοσοκομείο Ρίου ο Πεσιμίσης - Παραιτήθηκε και η αναπληρώτρια Διοικήτρια

ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Σήμερα αναμένεται να υποβάλλει την παραίτηση του στο Υπουργείο Υγείας, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Παναγία Βοήθεια" στο Ρίο, Θεόδωρος Πεσιμίσης, καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία που είχε ζητήσει, για να το πράξει.

Αντιθέτως η Αιγιώτισσα αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, κατέθεσε την παραίτηση της την περασμένη Πέμπτη, μια ημέρα μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Υπουργείο Υγείας.

18952610_1910924072486800_7651343879535445923_n.jpg

Σε αυτήν εκτός από τον Υπουργό Ανδρέα Ξανθό, και τον αναπληρωτή Υπουργό Παύλο, Πολάκη,  κατά πληροφορίες συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. Επιπλεόν ο Αχαιός Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Γιαννόπουλου, ο επικεφαλής  του ΚΕΣΥ Σπύρος Μάρκου , και από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι κύριο Νικολόπουλος και Κωστακιώτης.

Στη σύσκεψη ετέθη ένα και μοναδικά θέμα, αυτό της παραίτησης - απομάκρυνσης του κ. Πεσιμίση, ωστόσο πληροφορίες θέλουν ο κ. Μάρκου αιτήθηκε και την παραίτηση της Ειρήνης Κωνσταντοπούλου, με το αιτιολογικό πως παρέμενε στη θέση της "τοποθετημένη" από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Η κα. Κωνσταντοπούλου μέσω ΑΣΕΠ, έχει πετύχει στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΟΕ, ωστόσο ακόμα δεν έχει διοριστεί.

Για την κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων θα προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Ημέρα εξελίξεων η σημερινή για το Νοσοκομείο Ρίου λοιπόν.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ