Απαγωγή των "8" από τον Ερντογάν φοβάται η ΕΛΑΣ

ΤΕΛΗ ΜΑΙΟΥ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

«Εάν δεν βρούμε κάποια λύση που να εγγυάται πλήρως την ασφάλειά τους, θα βρεθούμε απέναντι στην ανάγκη διάθεσης 200 αστυνομικών για να τους κρατήσουμε ασφαλείς στη χώρα μας. Με την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Τουρκία, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποκλείσουμε απόπειρα απαγωγής και το τελευταίο που θα θέλαμε είναι να δούμε κάποιον από αυτούς με χειροπέδες στα τουρκικά κανάλια!».

Με αυτά τα λόγια κορυφαίο στέλεχος της Κατεχάκη περιέγραψε στη Realnews τα τεράστια προβλήματα ασφάλειας που προκύπτουν με τη σταδιακή απελευθέρωση και των υπόλοιπων επτά Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Ήδη ο ένας από αυτούς, ο Suleyman Ozkaycnakci, έχει αφεθεί ελεύθερος και βρίσκεται σε «οίκημα ασφαλείας» κάπου στην Αττική.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στις 22 Μαΐου θα αφεθούν ελεύθεροι οι Ferudun Coban και Abdullah Yetik, στις 30 του ίδιου μήνα οι Ahmet Guzel, Gencay Boyuk και Bilal Kurugul και 24 ώρες αργότερα οι Mesut Firat και Urug Ucan.

Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει ότι η διοικητική κράτηση προς απέλαση, καθεστώς στο οποίο βρίσκονται οι επτά από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς αυτή τη στιγμή, μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 18 μήνες.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ρεπορτάζ της Realnews

Διαβάστε επίσης