Πάτρα: Χοροί, τραγούδια και ταξίδι στην παράδοση τη Δευτέρα 14 Μαΐου

Στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών

Ο Σύλλογος Ελληνικών παραδοσιακών χορών Πανεπιστημίου Πατρών και η Χορωδία Πανεπιστημίου Πατρών, πραγματοποιούν σε συνεργασία μεγάλη παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ… ΣΤΕΡΙΑΝΟΙ… ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ…Ταξίδι στην Παράδοση», αναδεικνύοντας αφενός την μουσική παράδοση του τόπου που περιλαμβάνει το δημοτικό τραγούδι, τους παραδοσιακούς χορούς και την μουσική και αφετέρου τον Πανεπιστημιακό πολιτισμό, στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών 2018».


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο μεγάλο αμφιθέατρο, ώρα 7:30 μμ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Συμμετέχουν όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου (παιδικά, εφηβικό, εργαζομένων, φοιτητών-τριών), αναδεικνύοντας τον χορευτικό πλούτο της ελληνικής παράδοσης.


Συμμετέχει επίσης, με πλήθος τραγουδιών και με όλα τα μέλη της και η Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών ερμηνεύοντας τραγούδια πολλών περιοχών του ελληνισμού.


Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν χοροί, μουσικές και τραγούδια, τονίζοντας πως η κίνηση, η μελωδία και ο λόγος, ως τρίπτυχο της μουσικής παράδοσης του τόπου, χαρακτηρίζονται αντίστοιχα από την ποικιλία των κινητικών μοτίβων, των ιδιαίτερων μουσικών δρόμων και των πολλών κατηγοριών και θεμάτων που περιγράφουν. 
Στην εκδήλωση συμμετέχει η αξιόλογη παραδοσιακή ορχήστρα «Άρτυμα» με τους: Παπαπροκοπίου Ελένη-λαούτο και τραγούδι, Οικονόμου Γιάννη-βιολί και τραγούδι, και Αδαμόπουλο Βασίλη-κρουστά. Επίσης συμμετέχουν ο Βαγγέλης Μακρυγιώργος στο κλαρίνο, κιθάρα και τραγούδι και ο Χρήστος Καμπέρος στο ακορντεόν.

Καλλιτεχνική επιμέλεια εκδήλωσης: Λίνα Γερονίκου, μαέστρος χορωδίας Πανεπιστημίου Πατρών
Γρηγόρης Μικρώνης, Ε.Ε.Π. Πανεπιστημίου Πατρών