Πάτρα: Γιατί το Δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση κλητήρα της ΔΕΥΑΠ - Είχε υπεξαιρέσει 400.000 ευρώ για γραμματόσημα!

από το 2001 - 2004

Για διάστημα τεσσάρων ετών κλητήρας αγόραζε γραμματόσημα για την αλληλογραφία της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αρδευσης Πατρών, ζημιώνοντας την υπηρεσία 400.000 ευρώ, χρήματα που όπως αρχικά αποδείχθηκε είχε υπεξαιρέσει.

Το 2014, οπότε η υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου έφθασε στις δικαστικές αίθουσες ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 16χρονια φυλάκισης. Ποινή που μειώθηκε όταν εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί.

Στο σκεπτικό της απόφασης μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως ο κλητήρας δεν τέλεσε μόνος την υπεξαίρεση, κατά συνέπεια πίσω από τις ενέργειες του υπάρχει συνεργός ή συνεργοί, ενώ κενά φέρεται να εντοπίστηκαν και ως προς τον μηχανισμό λειτουργίας και ελέγχου της υπηρεσίας για τα χρήματα που διακινούσε ο κλητήρας!

Για την υποτιθέμενη αγορά των γραμματοσήμων υπήρχαν αποδείξεις τις οποίες παρουσίαζε ο κλητήρας, ο οποίος ήταν αυτός που αναλάμβανε να τα προμηθευτεί. Όταν τελικά ξεκίνησαν οι έλεγχοι από τα ΕΛΤΑ οι υπογραφές που υπήρχαν σε αυτές δεν αναγνωρίστηκαν από κανέναν. Υπολογίστηκε πως η ΔΕΥΑΠ έδινε μία φορά την εβδομάδα 3.000 ευρώ για γραμματόσημα!

Βασικό ερώτημα στην όλη υπόθεση ήταν το πώς γίνεται ένας κλητήρας να καταφέρνει να παίρνει τόσο μεγάλα ποσά, τόσο εύκολα και χωρίς να υπάρχει ουσιαστική ανάγκη στην υπηρεσία. 

 

Διαβάστε επίσης