Πάτρα: Tην Τρίτη η εκδήλωση για την "σκοτεινή πλευρά του 5G"

ΣΤΙΣ 18:30, ΣΤΗΝ «ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ»

Η Επιτροπή Πολιτών για την Προστασία της Υγείας από την Η/Μ Ακτινοβολία με αφορμή το σχέδιο πιλοτικής εφαρμογής στην Πάτρα του ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 5G, διοργανώνει Εκδήλωση / Ανοικτή συζήτηση με αποδέκτες τους πολίτες των Πατρών, τον Δήμο Πατρέων και τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους ειδικούς επιστήμονες σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί υπεύθυνα ο πολίτης για τις δυνητικές σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του από την σχεδιαζόμενη αυτή εφαρμογή του ασύρματου δικτύου στην πόλη μας.

Σε κάθε ευαισθητοποιημένο σε αυτό το θέμα πολίτη, είναι γνωστό το γεγονός ότι τα επιστημονικά ευρήματα διεθνώς δείχνουν πέραν της οποιασδήποτε προσωπικής εκτίμησης ή αμφιβολίας, τις βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία όλων μας, από τις ακτινοβολίες της ασύρματης τεχνολογίας ακόμα και κάτω από τα όρια που έχουν θέσει οι διεθνείς οργανισμοί υγείας.

Επιγραμματικά αναφέρουμε την προ έτους ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, και έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου σχετικά με την “αύξηση των παθήσεων  αναλογικά με την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία “ και "..ότι νέες εφαρμογές, όπως η τεχνολογία του 5G και οι έξυπνοι μετρητές που θα αντικαταστήσουν τους αναλογικούς μετρητές της ΔΕΗ, θα αυξήσουν την ακτινοβολία και θα επηρεάσουν την καθημερινότητα μας..."

Επίσης την έκκληση άνω των 200 επιστημόνων από όλον τον κόσμο που προειδοποιούν ".. για τις δυνητικές  σοβαρές επιπτώσεις  στην υγεία από την εφαρμογή του 5G δικτύων .." . Θα την βρείτε στο http://www.5gappeal.eu/  που μεταξύ των επιστημόνων είναι και δύο Έλληνες και μάλιστα ο ένας στο Πανεπιστήμιο Πατρών (επισυνάπτουμε ελληνική μετάφραση).

Θεωρούμε αυτονόητο όταν σχεδιάζουν η πολιτεία & οι τοπικοί φορείς την υποχρεωτική έκθεση των πολιτών σε επιπρόσθετη της υπάρχουσας Η/Μ ακτινοβολία, ότι πριν την εφαρμογή της, οφείλεται να  γίνει ένας εκτεταμένος δημόσιος διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και τους ειδικούς επιστήμονες σχετικά με την χρήση των Μη Ιονίζουσας Ακτινοβολίας ώστε να διασφαλιστεί επί της ουσίας η προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας του  πολίτη. Ιδιαίτερα των ευαίσθητων ομάδων όπως τα παιδιά σας και τα παιδιά μας που δεν επιθυμούμε, όπως και εσείς, να γίνουν πειραματόζωα χάριν οποιουδήποτε επιχειρηματικού/βιομηχανικού οφέλους. Σε τελική ανάλυση, η τεχνολογία που βλάπτει τον άνθρωπο και το περιβάλλον του, μόνο έξυπνη και πρωτοποριακή δεν είναι …

Ελπίζουμε ότι κατανοείτε τις ανησυχίες μας  και θα ενεργήσετε αναλόγως της σπουδαιότητας του ζητήματος και άμεσα πριν τελεσιδικήσει οποιαδήποτε απόφαση ερήμην μας.

Από την μεριά μας σας καλούμε στην ανοικτή εκδήλωση την ΤΡΙΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30, ΣΤΗΝ «ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ» όπου θα γίνει παρουσίαση από τους ειδικούς επιστήμονες, των τελευταίων μελετών σχετικά με τις επιπτώσεις της Η/Μ ακτινοβολίας και θα ακολουθήσει συζήτηση όπου θα απαντηθούν και ερωτήσεις των πολιτών.