Τι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του πρίγκιπα Καρόλου στην Αθήνα

Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του πρίγκιπα και της δούκισσας της Κορνουάλης στην Ελλάδα

Στην Καπνικαρέα αλλά και το Συμμαχικό Νεκροταφείο και το λιμάνι του Πειραιά θα βρεθούν σήμερα ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής τους στην Ελλάδα.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής και μία ώρα μετά θα επισκεφθεί τον Ναό της Παναγίας Καπνικαρέας, στο κέντρο της Αθήνας.

Από εκεί θα μεταβεί στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου όπου και θα καταθέσει στεφάνι, παρουσία πρέσβεων χωρών-μελών της Κοινοπολιτείας και των δημάρχων Αλίμου και Αθηναίων.

Στη συνέχεια, ο πρίγκιπας Κάρολος θα βρεθεί στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα επισκεφτεί διαδοχικά το HMS «Echo», βρετανικό πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στη Νατοϊκή δύναμη, και το HMC «Valiant», βρετανικό πλοίο του Λιμενικού, την Τριήρη «Ολυμπιάς», όπου θα τον υποδεχτεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, και το Θωρηκτό «Αβέρωφ», όπου θα γίνει ξενάγηση και θα υπάρξει συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Στις 15:00 θα παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν του πρίγκιπα της Ουαλίας από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Μικρολίμανο ενώ λίγο πριν τις 4 ο πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», όπου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπεται η παρακολούθηση Διεθνούς Εκπαιδευτικής Διάσκεψης, που οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Αύριο το ζευγάρι θα αναχωρήσει για την Κρήτη, τελευταίο σταθμό της επίσκεψής του στην Ελλάδα.