Προς αύξηση ο ειδικός φόρος στο τσίπουρο

Αναμένεται να φτάσει σε πρώτη φάση στα 6 ευρώ το λίτρο

Διευκρινίσεις για τον ειδικό φόρο στο τσίπουρο έδωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ύστερα από την συνάντηση που είχε με πρόεδρο του Αγροτικού οινοποιητικού συνεταιρισμού Τυρνάβου για το θέμα αυτό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Αποστόλου είπε ότι, «υπάρχει παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μια αιτιολογημένη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που λέει να συμμορφωθείτε με ότι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη όσον αφορά την αιθυλική αλκοόλη».

«Μας ζητούν 24 ευρώ το λίτρο, ότι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Εμείς λέμε δεν μας απασχολεί και δεν το συνδέουμε με τα προαπαιτούμενα. Δεν μας απασχολεί τώρα να λύσουμε το πρόβλημα, διότι έχουμε παραπομπή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Άρα μέχρι να φτάσουμε στην παραπομπή θα κάνουμε μια συζήτηση με όλους για να δούμε τι θα κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου.

Το θέμα ξεκίνησε μετά από την τοποθέτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου από τον Τύρναβο, σε σχέση με την αύξηση του φόρου στο τσίπουρο, από τα 57 λεπτά που είναι σήμερα να φτάσει -με μια δική του εκτίμηση και υπό προϋποθέσεις- σε πρώτη φάση στα 6 ευρώ το λίτρο.

Μια τέτοια κίνηση, σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να βάλει σε «τάξη» την κατάσταση στο τσίπουρο και αυτόματα τα έσοδα από τη διαδικασία να αποτελέσουν το ισοδύναμο για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης