Μητσοτάκης: Οι υπουργοί μου δεν θα προσλαμβάνουν ανεπάγγελτους, κουμπάρους ή συγγενείς τους

«Θεωρώ τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο κεντρικό μοχλό για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δυημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα: «Δημόσιο με αξιοπρέπεια, Δημόσιο για τους πολίτες». 

Γι΄ αυτό, είπε απευθυνόμενος σε ένα κοινό που απετελείτο από δημοσίους υπαλλήλους, «είμαι αποφασισμένος να γκρεμίσω το κομματικό κράτος και να χτίσουμε μαζί ένα αξιοκρατικό Δημόσιο που θα έχει ως αποκλειστική του αποστολή την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη».


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς», καθώς «δεν θα γίνουν απολύσεις». 


Υποστήριξε, ωστόσο, ότι ο κανόνας «μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» θα εφαρμοσθεί. Και συμπλήρωσε ότι οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο, όπου υπάρχουν ελλείψεις. «Είναι αδιανόητο σήμερα να πλεονάζουν γιατροί σε αρκετές ειδικότητες και να μην υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό», τόνισε. 

«Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί, όπως και όλη η νέα δομή των δεκάδων ειδικών γραμματέων που διόρισαν με εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο για να αλώσουν το κράτος, μαζί με χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους», συμπλήρωσε. «Οι δικοί μου υπουργοί δεν θα προσλαμβάνουν ανεπάγγελτους, για να βολέψουν στο Δημόσιο κουμπάρους ή συγγενείς τους».

Το μοντέλο μας για την αξιολόγηση, είπε, «θα είναι διάφανο και απολύτως αξιοκρατικό. Όσοι λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία θα επιβραβεύονται ιεραρχικά, και -σε δεύτερο στάδιο- μισθολογικά. Όσοι υστερούν, θα καταρτίζονται υποχρεωτικά για να βελτιωθούν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, το Δημόσιο δεν έχει να φοβάται τίποτα από τη συνεργασία του με τον ιδιωτικό τομέα. «Έχει μόνον να κερδίσει, όπως και οι πολίτες που θα λαμβάνουν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες» υποστήριξε. Και επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι αυτό αποδείχθηκε με τα 24 σχολεία στην Αττική που έγιναν με τέτοιες συμπράξεις, όπως και στην διαχείριση των απορριμάτων στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία. 
 

Διαβάστε επίσης