Πανεπιστήμιο Πατρών: Τι ήταν το υγρό που διέρρευσε σε εργαστήριο Ιατρικής – Υπάρχει κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία;

«Είμαστε τυχεροί γιατί δεν έγινε τεράστια διαρροή, ένα φιαλίδιο έσπασε. Η τύχη μας μέσα στην ατυχία μας ήταν το γεγονός πως πρόκειται για μικρή ποσότητα» είναι η απάντηση του πρώην Πρύτανη Πατρών Γιώργου Παναγιωτάκη, στο ερώτημα του tempo24.gr, εάν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, μετά το χθεσινό ατύχημα στα προκλινικά εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής Πατρών.

Την ίδια ώρα πηγές του tempo24.gr, αναφέρουν πως το υγρό, χρησιμοποιείται σε πειράματα που γίνονται με σκοπό την έρευνα για τον Καρκίνο.

18-19-4-thumb-large.jpg

Ο κ. Παναγιωτάκης επιβεβαίωσε την ύπαρξη τουλάχιστον ενός ατόμου στο χώρο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε σε προληπιτκές ιατρικές εξετάσεις, δεδομένου πως το υγρό χαρακτηρίζεται ως «επικίνδυνο» για τον άνθρωπο. «Ευτυχώς δεν υπήρχε πολύς κόσμος στο χώρο», δηλώνει  ο πρώην Πρύτανης, ο οποίος από τύχη δεν βρισκόταν στο σημείο.

Η ολιγόλεπτη καθυστέρηση στην επιστροφή στο γραφείο του που βρίσκεται στον ίδιο όροφο που έγινε η διαρροή του υγρού, στάθηκε η αιτία να μην βρίσκεται εντός του κτιρίου την ώρα του ατυχήματος, όπως  αναφέρει στο tempo24.gr. Μάλιστα όταν έφτασε στο σημείο και αντίκρισε τους άνδρες της  ειδικής ομάδας «ΧΒΠΡ» της  6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, πίστεψε πως επρόκειτο για άσκηση…! 

Πάτρα: Ποια είναι η ειδική ομάδα “ΧΒΡΠ” της 6ης ΕΜΑΚ – Πως αντιμετωπίσθηκε η διαρροή επικίνδυνου υγρού στην Ιατρική Σχολή – Καρέ καρέ η επιχείρηση

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

 

 

 

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και της μνήμης του Αγίου Αρτεμίου στην Πάτρα

Αχαΐα – Απίστευτο τροχαίο: Εκσκαφέας παρέσυρε ΙΧ και το πέταξε σε χαντάκι – Επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ΦΩΤΟ

Το Σάββατο το τελευταίο «αντίο» στον Διονύση Σαββόπουλο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

Δυτ. Ελλάδα: Άφατη θλίψη για την 16χρονη Ζωή – Άννα Μπακατσέλου που “έφυγε” ξαφνικά

Ενόχληση για την απουσία Δένδια από τη Βουλή 

Δ. Παλούμπης: Οι πρώτες βροχές αποκάλυψαν την αλήθεια-Πατρών–Πύργου, ένας δρόμος προχειρότητας και σπατάλης

Μιντιλόγλι: Έπεσε από φορτηγό στα έργα – Τραυματισμένος οδηγός στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Bρέθηκε νεκρή 38χρονη