Σοκαρισμένη η Γαλλία από τον βιασμό και τη δολοφονία 13χρονης

Η Ανζελίκ ειχε εξαφανιστει από την Τετάρτη

Η Ανζελίκ είχε εξαφανιστεί την περασμένη Τετάρτη, από το σπίτι της στην περιοχή Wambrechies, στη βόρεια Γαλλία, κοντά στη Λιλ. Είχε πει στους γονείς της ότι θα συναντούσε κάποιους φίλους της, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.  

Το πτώμα του νεαρού κοριτσιού εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής σε ένα δάσος, αφότου η μαρτυρία ενός 6χρονου βοήθησε την αστυνομία να εντοπίσει τον δράστη του στυγερού εγκλήματος.  

Το αγόρι ανέφερε στην αστυνομία πως είχε δει την Ανζελίκ την Τετάρτη, να περπατάει μαζί με έναν άντρα σε ένα πάρκο, κοντά στο σπίτι του υπόπτου. Όπως είπε, τον ακολουθούσε οικειοθελώς και έμοιαζε να τον γνώριζε.  

Μετά από αυτό το στοιχείο, οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε έναν 45χρονο, που είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμό και το όνομά του βρισκόταν στη δημόσια λίστα των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων.  

Ο άντρας, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο, ομολόγησε το έγκλημα και υπέδειξε το σημείο που είχε κρύψει τη σορό της 13χρονης, στο δάσος.      

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 45χρονος ήταν στο παρελθόν γείτονας της Ανζελίκ και το κορίτσι τον γνώριζε. Εργαζόταν ως οδηγός λεωφορείου και είναι πατέρας δύο παιδιών.   Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ανζελίκ πέθανε από ασφυξία, ενώ είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Voix du Nord, ο 45χρονος είπε στην Ανζελίκ πως ήθελε να της δώσει κάτι έγγραφα για να πάει στους γονείς της. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε ότι μόλις πήγαν στο καινούριο του σπίτι, προσπάθησε να τη βιάσει, αλλά όταν εκείνη προέβαλε σθεναρή αντίσταση τη στραγγάλισε.  

Περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου της 13χρονης αναμένεται να γίνουν γνωστά μετά τη νεκροψία - νεκροτομή, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Πηγή: www.lifo.gr

Διαβάστε επίσης