Δυτική Αχαΐα: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του δήμου για τα αδέσποτα

Στις 19 Μαΐου η παρουσίαση των αποτελεσμάτων

Συνεχίζεται το πρόγραμμα του δήμου δυτικής Αχαΐας για τα αδέσποτα. Ίσως ο μοναδικός δήμος της χώρας που εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα υιοθεσίας και φροντίδας αδέσποτων, αποφάσισε πρόσφατα την ανανέωση του προγράμματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. 
Το πρόγραμμα, όπως έχουμε γράψει διαχειρίζεται η ΚΕΔΔΥ μαζί με τον δήμο δυτικής Αχαΐας με σκοπό να συμβάλει στην προστασία αδέσποτων αλλά και να προωθήσει υιοθεσίες, πάντα σε συνεργασία με τους φιλοζωϊκούς συλλόγους της περιοχής. Πρόσφατα, λοιπόν, ανανεώθηκε η συνεργασία σε αυτό το επίπεδο σε συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο κατά την οποία, οι εμπλεκόμενοι, ενημερώθηκαν αρμοδίως από τον Θ. Ραυτακόπουλο.
Ανανεώνεται λοιπόν η σύμβαση με τον κτηνίατρο Σπύρο Ταρνάρη, ο οποίος είχε αναλάβει και τα προηγούμενα προγράμματα και μάλιστα όπως μας είχε πει ο κ. Ταρνάρης, είχε θετικά αποτελέσματα. Το πρόγραμμα αφορά περισυλλογή, φροντίδα, μεταφορά, κτηνιατρικό έλεγχο, εμβολιασμό, αποπαρασίτωση, σήμανση, στείρωση κα. Επίσης, οι συνεργαζόμενοι με τον δήμο, ενημερώθηκαν για τη σύμβαση που αφορά την προμήθεια τροφών για τα αδέσποτα. Ο κ. Ραυτακόπουλος εκθείασε το ρόλο των εθελοντών και τους ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία. Τελικά, η ενημερωτική εκδήλωση που ήταν να γίνει αρχές του χρόνου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων για τα αδέσποτα, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου στην Κάτω Αχαΐα.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως είχε πει στο dytikanea.gr, ο κτηνίατρος Σπύρος Ταρνάρης, ενδεικτικά το 2016 είχαν στειρωθεί περίπου 20 αδέσποτα και είχαν  περιθάλψει περισσότερα από 50. Σύμφωνα με τον κ. Ταρνάρη το επιδοτούμενο πρόγραμμα, το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει ο δήμος, φέρει θετικά αποτελέσματα, ωστόσο το πρόβλημα στη δυτική Αχαΐα παραμένει μεγάλο και σοβαρό.

Β.ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης