Πάτρα - Κώστας Σπαρτινός: Τι εννοούσαμε όταν λέγαμε, "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη";

τί ειπε ο αχαιός βουλευτής

Αυτό που εγινε χθες στην Πάτρα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα δούμε από δω και πέρα. Μια βασική μνημονιακή δέσμευση από αύριο γίνεται… πράξη με την εκκίνηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη προς την εφορία. Η κυβέρνηση ψήφισε τη σχετική διάταξη για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τώρα την εφαρμόζει.

Η διάταξη προβλέπει ότι θα επιτρέπονται στο εξής οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, για τα χρέη των πολιτών προς το κράτος Με άλλα λόγια το ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να βγάζει μαζικά στο «σφυρί» κινητά και ακίνητα οφειλετών για χρέη από 500 ευρώ και άνω.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κατοικία δεν διασφαλίζεται για οφειλές προς το Δημόσιο (εφορίες - ταμεία) εκτός αν ο οφειλέτης έχει χρέη και προς τις τράπεζες και υπάγεται στο νόμο Κατσέλη.

Τη  ίδια ωρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωστας Σπαρτινός δηλώνει πως ουδέποτε η κυβέρνηση δεν έλεγε προεκλογικά κανένα μαγαζί στα χέρια τραπεζίτη. Ελεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη εννοώντας την πρώτη κατοικία.

Διαβάστε επίσης