Αεροδρόμιο Αράξου: Εμφανίζει προοπτικές καθώς ξεπερνά τους 100.000 επιβάτες ετησίως- Προς επενδυτική αξιοποίηση

Μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport-Slentel, στο προσκήνιο έρχεται η αξιοποίηση των εναπομεινάντων 23 αερολιμένων της περιφέρειας.

Στο ΤΑΙΠΕΔ, εξετάζουν τους πιθανούς τρόπους επενδυτικής αξιοποίησης, με το εγχείρημα,  σύμφωνα με το Capital.gr, να παρουσιάζει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Και αυτό επειδή, αξιοσημείωτος αριθμός των 23 αεροδρομίων, δεν παρουσιάζει υψηλά έσοδα ή τουριστική κίνηση, είναι ζημιογόνα, γεγονός που αποθαρρύνει την προσέλκυση επενδυτών.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τα αεροδρόμια της Καλαμάτας, της Αράξου και των Ιωαννίνων εμφανίζουν προοπτικές που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την αξιοποίησή του.

Το αεροδρόμιο, εξάλλου, "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, κατά το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος, εμφάνισε την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση (+75,4%) επιβατικής κίνησης.

Αυτό της Αράξου είναι οριακά κερδοφόρο, ενώ θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τις εμπορευματικές μεταφορές.

Σημαντικές προοπτικές παρουσιάζει και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπου ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών ανήλθε τον Απρίλιο σε 8.464 άτομα.

Ωστόσο, τα έργα ανακατασκευής που υλοποιούνται στο αεροδρόμιο αποτελούν τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου.

Διαβάστε επίσης